Derrota en l'últim sospir d'un partidazo (70-71), serem quarts de la Lliga Regular

19/05/2018

Valencia Basket va caure en l'últim segon davant del Barça Lassa en un final de cara o creu en què Adam Hanga va taponar l'últim intent de Bojan Dubljevic baix l'anella, donant la victòria a l'equip visitant.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Alberto Abalde, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple de Sastre va estrenar un partit de defenses molt intenses en l'inici que va arribar amb empat a 4 després dels primers quatre minuts. Un triple de Abalde va permetre a l'equip taronja entrar amb avantatge en arribar a l'equador del primer acte i San Emeterio es va associar amb Dubljevic per a mantindre la renda taronja, que va pujar a huit amb una anella passada de Thomas i un triple de Doornekamp. Un 2+1 de San Emeterio va posar el 17-6 a dos i mig del final del primer quart, abans que Hanga tallara el parcial en 10-0. Claver i Jackosn van activar l'atac blaugrana, i encara que Buva i Green van replicar, un ganxo de Hanga ho deixava en 21-14 al final del primer quart.

Jackson i Tomic van acostar a tres a l'equip català però un triple de Dubljevic i un coast to coast de Green van posar el 26-18. Dos triples seguits de Pau Ribas van tornar a apretar el marcador i Tomic des del tir lliure ho empatava en arribar a la meitat del segon quart. Un ganxo de Dubljevic va trencar el parcial en contra i una safata en transició de Sastre donava un poc d'aire a l'equip taronja. Valencia Basket va millorar darrere, amb accions de mèrit com un gran tap de Sastre, la qual cosa unida a un altra anella passada de Dubljevic posava el 32-26. Abalde va haver d'abandonar el partit per un colp en la cara i un ganxo de Thomas va replicar al 2+1 de Heurtel, però Koponen amb tres punts seguits va posar a dos al conjunt blaugrana. Sergi García es va fabricar la cistella en l'un contra un, Heurtel va fer el propi i al descans es va arribar amb 36-34.

La segona meitat va començar amb tirs lliures de Vives i Abalde i un triple de l’aler gallec per a posar de nou els vuit d'avantatge abans d'un triple de Moerman i un altre de Koponen que tornava a apretar el marcador. El tercer triple seguit del Barça Lassa, obra de Koponen, posava l'equip català per primera vegada per davant, encara que dos tirs lliures de San Emeterio ho tornaven a canviar (44-43 min.25). Un triple de San Emeterio va respondre a l'acció individual de Heurtel i Buva va ficar dos tirs lliures, encara que Reynolds es va estrenar en la Lliga Endesa amb un mat que va posar a prova el cèrcol basculant de la Fonteta. Amb un home menys en la rotació en la segona meitat per la baixa de Erick Green per precaució (sobrecàrrega d’isquios), Sergi García des del tir lliure i Buva mantenien per damunt a l'equip taronja, arribant-se amb 52-47 amb deu minuts per jugar.

Sastre i Buva elevaven la renda a nou en l'inici de l'últim acte i malgrat dues cistelles seguides de Jackson, un mat de Will Thomas posava el 58-51 al pas pel minut 33. Un triple de Claver i una cistella baix l’anella deJackson apretaven de nou el marcador i un triple de Heurtel donava la volta al partit i posava per damunt a l'equip català amb el 58-59. Un triple sobre la botzina de possessió de Abalde va trobar la rèplica d'un altre de Koponen, i Thomas des del tir lliure ho empatava a 63 a quatre minuts del final. Els àrbitres van donar tres tirs en la falta sobre el llançament de Heurtel i San Emeterio va atacar el cèrcol per a anotar una safata de fantasia. Cap dels dos equips va anotar en les accions següents i tots dos es van ficar en bonus, sent Moerman el primer que va traure falta personal per a anar a la línia, anotant un i després Thomas, anotant un altre per al 66-67. Un triple de Claver des de la cantonada va trobar la rèplica d'un ganxo de Will Thomas. Després d'una bona defensa i una ullada al Instant Replay en la pilota de fons, va haver-hi bola extra per al Barça Lassa amb 68-70 i 48 segons per jugar. Jackson va fallar el triple i Vives va atacar l’anella per a empatar el partit a 70 amb 24 segons per al final. Valencia Basket volia l'última pilota i va haver-hi falta ràpida sobre Heurtel, que només va aprofitar el segon tir lliure. Bola taronja amb 70-71 amb 22,9 segons. Després d'una bona circulació de pilota, la pilota li va arribar a Dubljevic baix l’anella però Hanga va taponar el tir i va certificar el triomf visitant. Valencia Basket acaba quart en la Fase Regular després d'esta derrota per 70-71.