Una gran primera part no es suficient per a guanyar en Figueres (63-46)

29/09/2018

El Valencia Basket va competir davant del subcampió de la Lliga Dia a Figueres i va acabar cedint al final en l'últim partit de la pretemporada taronja. Les de Rubén Burgos van exhibir un gran nivell en els dos primers quarts i van cedir només en l'últim davant de l'espenta de les catalanes.

El primer quart va començar intens. Les de casa van estrenar el marcador però la reacció taronja no tardaria a arribar. Quatre punts consecutius de Tinara Moore van obrir un parcial de 0-13 que va obligar a Spar Citylift Girona a parar el partit per primera vegada. Després del temps mort, Reisingerova i Hampton es van entonar davall la cistella i van retallar la diferència provocant també el temps mort de Rubén Burgos. Un triple d'Adams i els tirs lliures de Reisingerova deixaven el marcador estret després del primer quart (13- 16).

El segon parcial va començar amb María Pina anotant. La de Benetússer ja havia sigut clau en els primers deu minuts, i va continuar encertada de cara a la cistella. La va secundar una gran Tamara Abalde, que es va moure amb comoditat en la pintura i va tornar l'avantatge taronja al marcador amb dos 2+1. Però prompte la batalla en la pintura es va traslladar al perímetre, ací a dos triples de Hampton responia Bettencourt. Ni València Basket trencava ni Girona igualava del tot el marcador. Al descans, tot per decidir (26-32).

De fet Girona va millorar després de la parada. Colhado va començar a fer mal en la pintura, arribat l'equador del parcial València Basket no anotava, i un 6-0 per a les catalanes igualava el marcador. A partir d'ací, les defenses es van imposar tant, que només des del tir lliure anotaven els dos equips. De la situació es va aprofitar millor Girona, que va acabar el tercer per davant (37-36).

Dos triples d'inici, van acabar per donar-li la primera diferència important a les catalanes. Hampton estava imparable des del perímetre, i la parella amb Colhado en el pal feia mal a les taronja, que encara que ho van intentar per mitjà de Pina i Abalde, no trobaven solució. Spar Citylift va administrar bé el marcador, i la gran primera part de les de Rubén Burgos no va ser prou per a tancar amb victòria una pretemporada que a pesar de tota deixa una bon sabor de boca en l'equip de cara al començament de la Lliga Dia.