El tercer quart decidix el partit davant el Real Madrid (70-88)

05/10/2018

Valencia Basket no va poder estrenar-se amb triomf en la Fonteta en la Liga Endesa en caure derrotat davant el Real Madrid per 70-88. Després d'una primera meitat igualada i jugada de poder a poder, el bloc ofensiu de l'equip taronja en el tercer quart no li va donar opció davant un rival que no va alçar el peu de l'accelerador en cap moment. Els homes de Jaume Ponsarnau ho van intentar amb una bona eixida en l'últim quart, però no va haver-hi marge per a recuperar el desavantatge. De res va servir el bon partit de Dubljevic (15 punts) en un encontre en el que a les quatre baixes amb les quals l'equip taronja va començar el partit se li va sumar la de Louis Labeyrie des del segon quart per unes molèsties en la cama esquerra.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Dos encerts del pivot montenegrí van posar per davant a l'equip taronja malgrat que la presència de Tavares es feia notar en els dos costats de la pista en l'inici del partit. Abalde va contestar al triple de Randolph i una bomba de Vives al mat de Tavares per al 8-7 després dels primers tres minuts. Un triple de Sastre va obrir el concurs de triples malgrat que el vigent campió estava en el banc. Llull, Doornekamp, Llull, Doornekamp. Tots dins per a cinc triples seguits i temps mort de televisió amb 17-14. Els dos equips van seguir intercanviant cistelles amb Vives i Will Thomas trobant l’anella, però el tercer i el quart triples de Llull en el primer quart i una cistella de Reyes van posar el 21-26. Un 2+1 de Joan Sastre va tallar el parcial blanc i l'intercanvi de colps entre Causeur i Will Thomas deixaven el marcador en 26-28 després d'un primer quart electrizant.

Will Thomas va empatar el partit però Randolph i un triple de Prepelic van donar una lleugera renda al Real Madrid que Matt Thomas va retallar immediatament abans d'anar-se al banc per personals. Un triple de Rudy va posar sis a dalt a l'equip blanc abans d'un ganxo de Labeyrie, un fade-away de Will Thomas i un altre ganxo de Dubljevic per a empatar el partit a 36 a quatre minuts del descans. I un triple de Dubljevic posava per damunt a l'equip taronja allargant el parcial a 9-0. Randolph va tallar el parcial després que Labeyrie es retirava del partit amb molèsties en la cama esquerra però Dubljevic va rebentar el cèrcol amb un mat pel carril central per a mantindre l'avantatge taronja. Randolph amb dues cistelles seguides va posar a dalt al Real Madrid i un triple de Rudy manava el partit al descans amb 41-45.

Dubljevic es va fabricar en el pal baix la primera cistella de la segona meitat però l'equip blanc va trobar quatre cistelles interiors seguides i un triple de Causeur que obligaven a Jaume a parar el partit amb 43-56. El Real Madrid seguía fent gran la ferida, i malgrat que un triple de Sergi García va parar el parcial en contra, un altre triple impossible de Llull sobre la botzina de possessió va posar el 46-63. L'horrible tercer quart ofensiu del Valencia Basket es va allargar amb diversos tirs seguits que no van entrar i un triple de Randolph ho deixava en 46-66 amb deu minuts per jugar.

Però Valencia Basket no anava a soltar-se del partit. Va eixir amb una pressió a tot el camp que va provocar un parell d'errors del Real Madrid i li va permetre encadenar un ganxo de Dubljevic i un triple de Joan Sastre. Una falta en atac de Dubljevic i una acció individual de Llull van tallar el mal moment dels visitants però un tir lliure de Abalde i una cistella de Doornekamp ho baixaven fins al 54-68. Una altra falta en atac xiulada a Dubljevic (que era la quarta) i el Reial Madrid va començar a acudir a la línia del tir lliure. Un palmeig de Will Thomas i un triple de Sam Van Rossom van retallar a tretze abans d'un altre triple de Rudy al que va replicar Doornekamp amb un altre per al 62-75 a quatre minuts del final. Tavares i Deck van replicar al triple de Vives, però cinc punts seguits de Sam Van Rossom ficaven a Valencia Basket per baix de la desena de desavantatge en els últims dos minuts (70-79). Una cistella de Deck després de rebot ofensiu acabava amb els intents de remuntada i l’encert del argentins del Real Madrid va deixar el marcador final en 70-88.