València Basket cedix després de dos pròrrogues en un partit èpic (69-66)

17/10/2018

Èpic partit el disputat en Maloste entre València Basket i el líder Lointek Gernika. Les de Rubén Burgos no es van acovardir en una de les pistes més complicades de la competició i van lluitar fins al final, remuntant fins en 3 ocasions, cedint només després de dos pròrrogues.

El partit no podia començar més igualat. Colpejava primer Gernika amb un 5-0 amb triple de Vanderwal que marcava territori. Però Meiya Tirera continuava tan entonada com la primera jornada, i igualava amb 5 punts consecutius demostrant que València Basket estava disposat a competir al màxim des de l'inici.

A partir d'ací, intercanvi de colps, amb les basques encertant en el joc exterior i intimidant amb Roundtree, i les de Rubén Burgos responent amb velocitat, un triple de María Pina i els contraatacs de Joy Adams. Cap equip desfeia la igualtat i una bona assistència d'Anna Gómez per a Tirera, li donava a les taronja una mínima avantatge al descans (25-26).

El davall marcador era un reflex de la gran intensitat defensiva i els errors en atac. Pina i Tirera estiraven València Basket junt amb una Tamara Abalde que creixia amb el pas dels minuts, però no era prou davant Roundtree i una Luci Pascua que va tirar d’ofici per a fer mal en la zona i donar avantatge a les de casa.

Però el partit estava destinat a tindre un guió digne d'Oscar. Quan 6 punts pareixien tot un món amb la igualtat que caracteritzava l’enfrontament, les visitants van reaccionar tenint inclús possessió per a guanyar. No va entrar un tir sempre difícil en 4 segons, i va arribar la primera pròrroga. Ací, millor inici de les basques que tornaven a agafar aire. Però de nou València Basket tornava a reposar-se incansable. La zona se li entravessava a Gernika que va tremolar mentres a Abalde se li escapa un baló que podia haver donat el triomf.

Segona pròrroga i de nou inici amb força de les de casa. Avantatge de 5 punts que pareixia definitiva a un minut del final. Però la cistella de Tirera i el robatori amb cistella a tauler de Jori Davis anunciaven guerra. No obstant això en esta ocasió, va ser Gwathmey la que va aparéixer per les locals, amb un tir en suspensió i dos tirs lliures que van impedir la gesta taronja.

Derrota en un partit esplèndid per a l'espectador, i una mostra més de que València Basket ha arribat a la Liga Dia per a competir contra qualsevol rival. Les xiques de Burgos mai es van donar per vençudes en un partit costa dalt del que s'extrauen conclusions molt positives.