Fi a la imbatibilidad europea a Sant Petersburg (104-93)

24/10/2018

València Basket deixa d'estar invicte en la 7 Days Eurocup en un partit en què va poder remuntar, situant-se a 2 punts amb el 80-78 en l'últim quart però que no va arribar a completar. Matt Thomas, amb 22 punts, va ser el màxim anotador taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Mike Tobey. L'equip taronja va començar amb un parcial d'eixida de 0-6 amb punts de Van Rossom, Matt i Tobey i malgrat la cistella de Jennings, Labeyrie des del tir lliure i Matt des de la mitja distància van posar el 2-10. Reynolds i Simonovic van activar l'ofensiva russa i Voronov amb un triple des de la cantonada va posar a un al quadre local. Tobey va trencar el parcial del Zenit amb dues cistelles seguides baix l’anella (9-14 min.6) i Sergi García va contestar al triple de Jennings. Abalde després de robatori i el segon triple de Sergi García col·locaven el 14-22 abans d'un altre triple, en este cas obra de Karasev. Però Dubljevic va respondre al triple i una cistella de Mekel ho deixava en 19-25 en finalitzar el primer quart.

El segon acte va començar amb una cistella de Abalde i Dubljevic va contestar el triple de Karasev, la qual cosa unida a un altre encert de Abalde baix l’anella va posar per primera vegada en la desena l'avantatge taronja (22-32 min.13). Un triple de Mekel va activar la reacció russa, que va millorar en defensa i va castigar els errors del València Basket per a dos mats de Reynolds, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 29-32 al pas per la meitat del segon quart. Jennings va posar a un als russos abans que Matt Thomas tallara el parcial en contra des del tir lliure. Però Jennings es va fer l’amo del partit i va habilitar a Reynolds per dues vegades i a Karasev perquè anotara cinc punts per a posar sis a dalt al Zenit. Van Rossom es va fabricar la safata per a trencar el parcial i Karasev i Labeyrie van intercanviar tirs lliure. Un triple de Voronov va posar set a dalt a l'equip local i Karasev va estar més fi des del tir lliure que Doornekamp el que unit a una cistella a taula de Voronov va manar el partit al descans amb 49-39.

Un triple de Karasev va disparar la renda russa i encara que Matt Thomas va replicar ràpid amb un altre triple, Voronov i Simonovic van posar el 57-42. Matt va ficar un nou triple i una antiesportiva sobre Doornekamp va acabar amb una jugada de tres punts per a baixar de la desena de desavantatge. Un palmeig de Labeyrie suposava un parcial de 8-0 per al 57-50, però un tap de Reynolds sobre el francès va acabar en un triple de Scrubb i una acció individual de Jennings tornava a augmentar la renda russa a dotze punts. Un triple després de rebot ofensiu de Van Rossom va ser replicat per un altre de Simonovic i un 2+0 de Reynolds col·locava el 67-53 a quatre minuts del final. Van Rossom va tornar a ficar un triple però Mekel i Valiev van tornar a posar quinze a dalt als russos. El base belga seguia trobant avantatges per a encertar amb l’anella i una acció individual de Sergi García acostava a l'equip taronja. Un 2+1 de San Emeterio baixava el desavantatge de la desena i encara que una assistència de Sergi al càntabre posava a set a l'equip taronja, una safata sobre la botzina final de Jennings ho deixava en 74-65 amb deu minuts per jugar.

Mike Tobey amb una cistella després de rebot ofensiu i un mat amb falta proporcionava una bona entrada de quart. I una falta sobre Will amb tècnica a Reynolds va donar tres tirs lliures a l'equip taronja per a posar el 76-72 amb set minuts per jugar. Després d'una bona defensa, Matt Thomas va posar a dos al Valencia Basket abans d'una safata de Simonovic. Un mat de Tobey a passada de San Emeterio i una cistella marca de la casa de l’aler càntabre responien a l'ofensiva russa per a mantenir a dos al Valencia Basket en entrar en els últims cinc minuts de partit. Scrubb va furtar la pilota per a aconseguir el 2+1 i Tobey va baixar una passada de Sergi per al alley-oop, Scrubb va ficar un triple per al 86-80. San Emeterio es va fabricar la safata i després d'un parell d'errors, un 2+0 de Reynolds va trobar la rèplica d'una cistella de Matt Thomas. Amb quatre a dalt per als russos, dos tirs lliures de Panin i la cistella després de rebot ofensiu de Tobey ho mantenien així en entrar en els últims dos minuts. Un triple de Scrubb i una cistella amb addicional de Reynolds després de rebot ofensiu del propi pivot americà van decantar el partit a favor de l'equip rus, que va acabar amb un marcador de 104-93