Victòria en l'infern de Pionir i bitllet per al Top16 (61-69)

21/11/2018

València Basket saca bitllet directe per a la següent fase de la 7Days Eurocup després d'imposar-se a Partizan Nis en un partit després d'una bona recta final del partit i en el que va destacar per damunt de tots Sam Van Rossom amb 20 punts i 6 triples.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un ganxo del pivot montenegrí i una cistella baix l’anella de San Emeterio van replicar a l'encert inicial de Jankovic. I una safata després de robatori de Abalde i dos tirs lliures de San Emeterio van donar una primera renda a l'equip taronja (2-8) després dels primers tres minuts. Dubljevic es feia gran baix l’anella rival per a anotar de segona opció i un triple de Van Rossom va portar a Trinchieri a parar el partit amb 4-13. Landale va anotar dues cistelles seguides per a activar l'ofensiva sèrbia però una bona jugada col·lectiva va acabar amb el mat de Will, que es fabricaria la cistella baix l’anella després d'una bona defensa per a defensar la renda taronja. Partizan seguia trobant els punts de Landale però Dubljevic des del tir lliure posava el 10-19. Dues cistelles amb addicional seguides de Paige i Gagic van acostar a tres als locals però un triple de Vives després de rebot ofensiu allunyaven un poc més a l'equip taronja abans que una cistella de Zagorac parara el marcador en 18-22 al final del primer quart.

La defensa del Valencia Basket va millorar en l'inici del segon acte i Labeyrie baix l’anella va anotar la primera cistella del quart passats ja dos minuts abans del triple de Marinkovic al que va respondre Matt Thomas des de la mitja distància. Marinkovic va anotar un altre triple llunyà però Valencia Basket va eixir de la pressió i Matt va posar el 24-28 baix l’anella. Landale i Page van empatar el partit i Ponsarnau ho va parar amb 30-28 després del ganxo de Gagic. Dos triples seguits de Van Rossom i Dubljevic li van donar de nou la volta al partit amb bones defenses de l'equip taronja abans que Zagorac anotara dues vegades seguides per a tornar a empatar-ho. Una antiesportiva assenyalada a Van Rossom sobre el tir final de Jankovic li va donar dos tirs per a manar el partit al descans amb 36-34.

Jankovic va aprofitar la falta d'encert inicial de l'equip taronja per a estirar a quatre la renda local, però una cistella baix l’anella de Will i un triple de Van Rossom li van donar de nou la volta al partit. Landale i un triple de Will Thomas van tornar a canviar el liderat de l’encontre abans d'una tècnica a la banqueta del Valencia Basket que va acabar amb una jugada de quatre punts de Paige. Van Rossom va ficar el triple perquè l'equip taronja arribara un a dalt en la meitat del tercer quart i un tir des de la mitja distància de Matt posava el 44-47. Un triple de Van Rossom va replicar a la cistella de Landale i San Emeterio amb una safata marca de la casa va elevar a sis l'avantatge taronja abans de la cistella de Marinkovic que ho deixava amb 48-52 amb deu minuts per jugar.

Zagorac va anotar la primera cistella de l'últim quart i en este cas va ser Marinkovic el que va castigar la falta d'encert taronja amb set punts seguits, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 57-52. Un triple després de rebot ofensiu i una safata després de robatori, tot obra de Abalde, van tornar a empatar el partit i van forçar a Trinchieri a demanar temps mort (57-57 min.34). Després de la fallada sèrbia, Dubljevic va ampliar el parcial a favor amb un triple i un mat de Will després de robatori de Van Rossom i una cistella trepitjant la línia de tres de Abalde ho elevaven a un 0-12 per a posar el 57-64 a quatre minuts del final