Sòlid triomf en la pista del San Pablo Burgos (77-87)

15/12/2018

Valencia Basket va sumar el seu quint triomf consecutiu després de traure un sòlid triomf en la pista del San Pablo Burgos (77-87) en un partit que va controlar des d'un excel·lent segon quart i en el que va saber protegir la seua renda fins a tres vegades davant d'un rival que no va poder baixar dels cinc de desavantatge. Liderat per un superlatiu Will Thomas (24 punts, 7 rebots i 35 de valoració), l'equip va superar les absències de Dubljevic, San Emeterio i Sastre amb altres jugadors fent un pas al front com Labeyrie (11 punts i 6 rebots) o Abalde (10 punts i 6 rebots)

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Alberto Abalde, Will Thomas i Mike Tobey. Un triple i una safata després de robatori de Sam Van Rossom van equilibrar els encerts inicials de l'equip burgalés i dos cistelles interiors de Tobey i Will Thomas van posar un primer avantatge en arriba a la meitat del primer acte (6-9). Abalde va protegir la renda visitant en primera instància, però després de la segona falta de Tobey l'equip castellà va encadenar un parcial de 7-0 que va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 15-11. Un ganxo de Will va trencar el parcial en contra però San Pablo Burgos va encadenar altres cinc punts per a posar-se set dalt. Matt des de la mitjana distància i un triple de Doornekamp ho deixaven en 21-18 al final del primer quart.

Dos alley-oop baixats i un mat després de rebot ofensiu de Labeyrie mantenien prop a l'equip taronja, una cistella des de la mitjana distància de Matt Thomas tornava a posar dalt a l'equip taronja i un triple d'Abalde va portar al quadre castellà a parar el partit (25-29 min.14) després d'un parcial de 0-7. Cancar va tallar el parcial però Will va anotar baix l’anella abans d'un triplàs de Jaramaz a què va respondre Vives amb un altre. Després d'una altra bona circulació a la zona burgalesa, Will es va penjar novament del cércol i Rafa Martínez va clavar un triple per a posar el 32-39. Una traveta no xiulada sobre Vives va acabar en una safata fàcil de Jaramaz i un triple de Thompson, encara que Abalde va contestar amb un altre triple. Després d'una bona defensa, Will va agafar el rebot ofensiu i va ficar un fade-away per a acabar la primera mitat i deixar el marcador en 37-44.

Van Rossom des de la mitjana distància i Abalde en transició pel carril del centre van equilibrar la cistella inicial de Frazier i Will Thomas des del tir lliure va posar per primera vegada la desena d'avantatge. I després d'un robatori de Tobey, Will es va penjar del cércol i va portar al San Pablo Burgos a parar el partit (39-52 min.23) . Una safata de Matt Thomas va pujar el parcial fins a un 0-10 abans d'un 3+0 de Frazier. Thompson va activar un poc l'ofensiva castellana i un 2+1 de Frazier va abaixar la renda taronja de la desena. I un mat de Kravtsov va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 49-55. Dos tirs lliures de Will Thomas i altres dos del capità Rafa Martínez van tornar els deu d'avantatge i Will des del tir lliure va posar el 49-61 abans d'un mat de Kratvsov. Un triple de Labeyrie deixava el marcador en 51-64 amb deu minuts per jugar.

Kravtsov baix l’anella i Cancar des del tir lliure van baixar novament de deu la renda taronja abans d'un triple de Will Thomas que va obtindre la resposta d'un altre de Jaramaz. Guillem Vives va ficar un altre triple en l'acció següent i López li va replicar amb un altre. I Deon Thompson amb un 2+0 tornava a posar a set als locals amb sis minuts per jugar. Un ganxo de Labeyrie va tallar el parcial burgalés per a arribar amb 63-72 a cinc minuts per jugar. Huskic i un mat després de robatori de Jaramaz van acostar a cinc al San Pablo Burgos però Doornekamp va ficar el triple per a donar un poc d'aire al Valencia Basket. Després d'un tir lliure de López, Van Rossom va clavar el triple i després d'una bona defensa, Will Thomas va traure la falta de tirs per a entrar amb 68-80 en els últims tres minuts amb un parcial de 1-8 que va tallar Thompson amb un mat després de rebot ofensiu. Però Valencia Basket va atacar amb paciència i Van Rossom va trobar a Tobey baix l’anella per a protegir la renda taronja. Cancar va ficar el triple i després de la fallada de Tobey, l'eslové va atacar el cércol per a posar el 75-82. Però després d'un altre bon atac, Doornekamp va anotar el triple alliberat i després de la defensa i controlar el baló el triomf se'l va quedar l'equip taronja per un resultat final de 77-87