Valencia Basket es classifica per a la Copa de la Reina amb un gran partit a Vitòria (59-79)

21/12/2018

Per la porta gran. València Basket ha aconseguit la primera classificació de la seua història per a la Copa de la Reina. En el seu primer any al màxim nivell, l'equip taronja s'ha adaptat a la perfecció a la categoria per a sumar 7 victòries que li asseguren el passe matemàticament quan encara queden dos jornades de la primera volta per disputar-se.

Meiya Tirera va estrenar el marcador. Va respondre ràpid RPK Araski, però Valencia Basket arribava a Vitòria amb la intenció d'aprofitar el seu primer match ball per a la classificació copera. Una sòlida zona, va anul·lar els atacs de les basques mentres Anna Gómez i María Pina castigaven a l'altre costat de la pista. La base valenciana, acabaria el partit fregant el triple doble amb 10 punts, 10 assistències i 8 rebots sent la perfecta directora de joc d'una victòria coral que va fregar la perfecció.

I això que les de casa es van acostar en el segon quart. Diallo, tant en el joc exterior com en la zona, va liderar la reacció local. Recolzada per Roberson, van aprofitar les faltes taronja per a retallar la diferència des del tir lliure i tornar a obrir el partit abans del descans (32-41).

Però Valencia Basket va tornar a exhibir la seua millor versió en el tercer quart. Coincidint amb l'eixida d'Irene Garí a pista. La valenciana va tornar a aprofitar els seus minuts i junt amb unes sempre intenses Joy Adams i Meiya Tirera, van mantindre el nivell ofensiu mentres en defensa es recuperava la solidesa del primer quart. Al final del tercer parcial, l'avantatge ja era de més 20 i la Copa estava més prop.

Ho tornaria intentar a pesar del marcador RPK Araski, amb els punts d'una Laura Pardo que es va entonar al final, però a Valencia Basket li va eixir tot per a tancar un triomf històric amb dos triples de Jori Davis i Esther Díaz.

Sèptima victòria, i el que és més important, primer gran objectiu de la temporada aconseguit per unes xiques que no es cansen de millorar i donar alegries a una afició que podrà disfrutar, per primera vegada, de l'emoció de la competició copera a Vitòria.