A la Copa tornant a guanyar a Lugo (65-77)

20/01/2019

Valencia Basket va certificar el seu bitllet per a la Copa del Rei Madrid 2019 amb un triomf en la pista del Cafés Candelas Breogán per 65-77. Després d'una primera part igualada, els triples de Matt Thomas i Aaron Doornekamp en els primers cinc minuts del tercer quart van dinamitar el partit donant una renda que va arribar a ser de +21 i que l'equip taronja va saber protegir fins al final sense passar dificultats. Els dos tiradors van ser els millors en atac amb 15 punts cadascun, amb Dubljevic (12-6) sent el més destacat dels interiors. Valencia Basket estarà demà en el sorteig d'emparellaments de la Copa del Rei, que es celebrarà a les 12.00 hores.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Alberto Abalde, Louis Labeyrie i Will Thomas. L'aler gallec del conjunt taronja va ficar la primera cistella del partit encara que els interiors de l'equip celeste van replicar en les dues accions següents i un triple de Brown va posar el 7-2 en el marcador. Un alley-oop baixat per Labeyrie va tallar el parcial en contra i tot i l'encert de Vidal, un triple de Van Rossom i un altre de Abalde posaven un a dalt a l'equip taronja en la meitat del primer acte (9-10). Díaz i Brown van tornar a posar cinc a dalt al quadre gallec abans de dos tirs lliures de Abalde. Cinc punts seguits de Dubljevic van tornar a empatar el partit i un triple de Doornekamp sobre la botzina del quart deixava el marcador en 17-20 al final del primer acte.

Will Thomas en transició va elevar el parcial a un 0-10 abans d'un 2+1 de Millsap. Doornekamp va clavar el triple a passada de Diot i Will va convertir baix l’anella després de rebot ofensiu per a posar el 20-27 abans de quatre punts seguits de Gerun. L'equip taronja no va trobar res en atac en les següents accions, la qual cosa van aprofitar Lofberg i Gerun per a donar-li la volta al marcador. El tercer triple de Doornekamp va retornar el comandament a l'equip taronja, Gerun ho va empatar i Sastre a anella passada recuperava la renda visitant. Un 2+1 de Van Rossom manava el partit al descans amb 30-35.

Matt Thomas va obrir la segona meitat encistellant des de la mitjana distància i Cvetkovic li va respondre amb un triple al qual Dubljevic va contestar amb un altre. Després del tir lliure de Millsap, Matt va clavar el triple i després del robatori de Diot, Lezkano va parar el partit però el temps mort no va evitar que un altre triple de Matt Thomas elevara la renda fins al 34-46. Dragicevic va ficar el triple per a tallar el parcial però Matt des de deu metres va ficar el seu tercer triple del quart i després de la fallada gallega, Doornekamp va ficar el seu quart triple sense fallada. El Cafés Candelas Breogán no va anotar i en la següent acció, Doornekamp va ficar el seu cinqué triple i va haver-hi falta en el rebot sobre Dubljevic, la qual cosa va donar una bola extra a l'equip taronja que va acabar amb un altre triple de Matt Thomas que posava el 37-58 al pas per la meitat del tercer quart. Encara que Lofberg va tallar el parcial, Labeyrie a passada de Diot i Dubljevic assistit per Matt continuaven trobant l’anella rival encara que dos triples seguits de Brown i Dragicevic deixaven clar que l'ofensiva gallega tornava a carburar i Ponsarnau parava el partit amb 47-62. Brown va retallar a tretze el desavantatge local però Matt i Mike Tobey van defensar la renda visitant per a arribar amb 49-65 amb deu minuts per jugar.

El quadre gallec va aprofitar les dificultats per a anotar de l'equip taronja en els tres primers minuts de l'últim acte per a acostar-se a dotze abans d'un ganxo de Dubljevic per a un parcial de 4-2 en els primers cinc minuts. Brown va tornar a posar a dotze als celestes, Diot va anotar després de rebot ofensiu i Millsap va posar el 57-69 des de la mitjana distància. Sastre va ficar el triple des de la cantonada i després de la fallada de Millsap, Diot va assistir a Will perquè acabara en transició i el Valencia Basket entrara amb +17 en els últims tres minuts. El quadre gallec tractava de maquillar el marcador de la mà de Millsap, i malgrat un triple de Diot, una estirada final de Sulejmanovic va deixar el resultat final en 65-77.