Valencia Basket es referma en la quinta posició (73-59)

27/01/2019

Valencia Basket va aconseguir una importantíssima victòria en la Fonteta davant d'IDK Gipuzkoa que li permet refermar-se en el quint lloc de la Liga Dia i recuperar sensacions després de les tres derrotes consecutives davant dels equips millor classificats.

Com s'esperava, el partit va ser una dura batalla des de l'inici. Ambdós equips sabien de la importància de guanyar i ho van demostrar des del primer segon. Començant per Meiya Tirera i Lyndra Weaver. Ambdós jugadores interiors van començar amb gran intensitat, anotant els primers punts dels seus equips. A Meiya la secundava una gran Tamara Abalde en el pal, rebotejant i anotant, i a Weaver una Brkic acertadísima en el joc exterior, que acabaria el primer quart amb un impol·lut 3/3 en triples. Ningú desfeia la igualtat després dels primers 10 minuts (18-19).

En el segon, Valencia Basket va elevar el nivell defensiu i va començar a multiplicar recursos en atac. La incorporació de Bettencourt, entonada en la direcció i de Joy Adams, amb la intensitat que la caracteritza, van provocar que les de casa trobaren un marge prou preocupant com perquè Muguruza parara el partit. Després del temps mort, reaccionava IDK per mitjà de Weaver, però dos bones accions d'Anna Gómez i Irene Garí mantenien a les taronja dalt al descans (38-30).

Eixa versió millorada de l'equip taronja va seguir exhibint-se en la segona mitat. Un joc coral, amb els recursos suficients en atac com per a no acusar la falta d'encert en el tir de tres. María Pina, Anna Gómez, van anar apareixent en l'atac taronja per a ajudar a una Meiya Tirera que continuava liderant a l'equip. Weaver i Sarr ho intentaven fins al final per les visitants, però una nova cistella d'Irene Garí sobre la botzina donava un avantatge interessant de cara a l'últim parcial (55-41).

Res va canviar en l'últim quart. La diferència se'n va anar per damunt dels 20 punts, i només Weaver va maquillar un marcador en què va col·laborar tot l'equip, amb la grada bolcada.

Tornen les taronja a la senda de la victòria i ho fan amb un triomf importantíssim, que deixa una gran sabor de boca en els més de 2700 aficionats que van animar a l'equip des de la grada.