La defensa sella en Vilnius el passe a semifinals (56-71)

08/03/2019

Valencia Basket va certificar el bitllet per a la seua huitena semifinal de l'Eurocup després de guanyar el segon partit de la seua sèrie de quarts en la pista del Rytas Vilnius per 56-71. L'equip taronja es va refer de la reacció d'orgull de l'equip lituà en el segon quart amb una excel·lent segona meitat a nivell defensiu i l'aportació ofensiva de Tobey (18 punts) i San Emeterio. L'equip taronja ja espera rival, que eixirà del vencedor del tercer partit de la sèrie entre Lokomotiv Kuban Krasnodar i Unics Kazan i que començarà a la Fonteta el 19 de març.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un mat de Will després de rebot ofensiu va inaugurar l'anotació en el partit i un triple de Van Rossom va donar una primera renda a l'equip taronja (0-5) encara que Bendzius va contestar amb un altre triple. Un tir lliure de Dubljevic i un triple de Stipcevic van empatar el partit a sis, encara que San Emeterio també va convertir des de fora per a mantindre per damunt al Valencia Basket (6-9 min.4). El quadre local li va donar la volta al marcador de la mà de Bendzius i Parakhouski abans d'una cistella des de la mitjana distància de Van Rossom i un altra baix l’anella de Will Thomas que retornaven l'avantatge. Un triple de Dubljevic i un encert des de la mitjana distància de Mike Tobey suposaven un parcial de 0-9 que va portar a Adomaitis a parar el partit (10-18 min.7). Girdziunas va clavar el triple per a tallar el parcial però Tobey va aconseguir els dos punts amb el tir a taula per a deixar el marcador en 14-20 al final del primer acte.

Un alley-oop i un triple de Tobey van respondre a l'inici anotador de Seeley i Parakhouski i un triple de Matt Thomas va tornar a provocar l'aturada per part del tècnic local amb 19-28 a poc menys de set minuts per al descans. Un mat de Parakhouski i un triple de Bendzius van retallar la renda taronja i un tir lliure de Seeley i un 2+1 de Butkevicius va empatar el partit a 28. Després de la fallada de Dubljevic, Echodas va ficar un ganxo i Butkevicius des del tir lliure van allargar el parcial a un 12-0 que va posar per davant a l'equip lituà. San Emeterio va tallar la sequera des del tir lliure però Echodas es va penjar del cércol i Stipcevic va clavar el triple per a posar una màxima distància (36-30). Labeyrie va convertir un des de la personal i Tobey va ficar la cistella a taula però Stipcevic va ficar el triple sobre la botzina de possessió per a manar el partit al descans amb 39-33.

Un triple de Guillem Vives va obrir la segona meitat i una safata de San Emeterio posava a un a l'equip taronja abans dels tirs lliures de Parakhouski i la pilota penjada que va convertir Echodas. Matt Thomas va anotar des de la mitjana distància i Tobey es va penjar a una mà a passada de Labeyrie per a tornar a apretar el marcador i el propi Matt a taula posava de nou per damunt al Valencia Basket. I seguint la seqüència, un ganxo de Tobey portava a Adomaitis a parar el partit després d'un parcial de 0-8. Louis Labeyrie es va fabricar la cistella per al 43-48 abans que Bendzius tallara el parcial des de la mitjana distància. Will Thomas després de rebot ofensiu i una cistella que es va fabricar San Emeterio portaven a l'equip local a tornar a demanar temps mort amb 45-52 i a tornar a ficar en partit a Parakhouski. Un triple de Sirvydis va ser replicat per un altre de Sastre i San Emeterio des del tir lliure va estirar la renda a nou punts per a arribar amb 48-57 amb deu minuts per jugar.

Parakhouski va ficar la primera de l'últim acte però Will després de rebot ofensiu va respondre per a protegir l'avantatge taronja i Doornekamp des de la mitjana distància la va posar per primera vegada per damunt de la desena. Un triple de Joan Sastre obligava a Adomaitis a parar-ho amb 50-64 i un poc més de set minuts per a la botzina final. En els minuts finals, l'equip lituà totalment esgotat ja no trobava el cércol i Tobey continuava anotant per a deixar el marcador final en 56-71final en 56-71.