Tancament de setmana perfecte amb el triomf davant el Divina Joventut (93-80)

24/03/2019

Valencia Basket va tancar la seua setmana perfecta amb un triomf davant el Divina Seguros Joventut a la Fonteta per 93-80. Un parcial de 23-2 en el tercer quart amb Matt Thomas encés (27 punts) li va donar la volta al marcador després d'anar per darrere tota la primera meitat després d'una exhibició en el triple dels verd-i-negres en el segon quart. Abalde va sostindre ofensivament a l'equip en l'últim quart i la defensa va tancar la victòria i el basket average particular guanyat.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una acció individual del base taronja i un mat de Dubljevic van respondre la cistella inicial de Harangody encara que l'ala-pivot verd-i-negre i Laprovittola li van donar la volta al marcador (4-8 min.5). Encara que un triple de San Emeterio va tallar el parcial visitant, cinc punts seguits de Laprovittola i una acció individual de Todorovic van posar huit a dalt al Divina Joventut (7-15 min.7). Un triple de Matt després del temps mort va tallar la sequera ofensiva però els alers de l'equip verd-i-negre continuaven trobant el cércol amb facilitat i van posar un màxim desavantatge de nou abans d'un triple de San Emeterio, una bona acció defensiva de Tobey i dos tirs lliures del pivot taronja per a deixar el marcador en 15-19 al final del primer quart.

Un triple de Morgan va obrir el segon acte i encara que Abalde va anotar atacant amb força l’anella, López-Arostegui va ficar un altre triple des de l'altra cantonada. Van Rossom va trobar a Tobey baix el cércol per al mat però Morgan va ficar el tercer triple de la Penya en dos minuts de quart per a posar el 19-28. Tobey es va tornar a penjar del cércol després d'una bona jugada col·lectiva però Laprovittola va allargar el festival triplista del Divina Joventut per a posar per primera vegada la desena de desavantatge. Matt Thomas va clavar el triple en l'altre costat, Laprovittola va convertir en la pintura i McFadden va posar el 24-35 a cinc minuts del descans. Doornekamp va ficar el triple, els dos equips van intercanviar tirs lliures abans d'un nou triple visitant, obra de Morgan. Matt Thomas li va contestar amb un altre des de la cantonada però també va anotar des de fora McFadden per al 32-42 a tres minuts del descans. Matt va continuar anotant, ara des del tir lliure, però Ventura va ficar el seté triple verd-i-negre d'onze intents del segon quart i Morgan des de la personal va posar dotze a dalt al Divina Joventut. Vives es va fabricar el triple i després d'un bon robatori del col·lectiu, una cistella amb addicional de San Emeterio va manar el partit al descans amb 41-47.

Todorovic va ficar les dues primeres de la segona meitat per a tornar a posar deu a dalt a la Penya, Vives es va fabricar la cistella des de la mitjana distància i va ficar la safata després de robatori i en l'acció següent, va rebre una antiesportiva que va suposar una jugada de tres punts per a retallar el desavantatge a tres (48-51 min.23). Laprovittola va tallar el parcial amb un triple, Will va anotar després de rebot ofensiu i Todorovic va continuar fent mal en el pal baix per a mantindre el desavantatge en sis. Una antiesportiva xiulada a Vives sobre Laprovittola va posar el 50-57 abans d'un triple de Matt Thomas i una antiesportiva sobre San Emeterio en transició que va portar dos tirs lliures i un triple de Matt Thomas en la bola extra que va posar per damunt a l'equip taronja. Una cistella amb addicional fallat de Dubljevic va allargar el parcial a 10-0 abans d'un encert de Bongou-Colo. Però Matt Thomas va clavar el triple amb la mà de McFadden en la cara i després de sengles defenses, Van Rossom va convertir des de la mitjana distància i Matt Thomas en transició per a donar un poc d'aire al Valencia Basket. I després de la defensa de Tobey, Matt va ficar un altre triple i després del robatori, Doornekamp un altre per a deixar el marcador en 73-59 amb deu minuts per jugar.

El quadre verd-i-negre va tractar de reaccionar buscant baix l’anella a Todorovic però Abalde responia en l'altre costat i una safata després de robatori de Van Rossom feia un poc més gran la ferida. Abalde va assumir el protagonisme ofensiu en les següents accions per a protegir l'avantatge encara que McFadden va anotar cinc punts seguits per a posar el 79-68. El Divina Joventut va pujar línies en la seua pressió defensiva però Abalde va clavar el triple i Todorovic palmejà dins el tir del seu company. Doornekamp va ficar el triple després del temps mort, Todorovic va continuar convertint en la pintura i Antoine també col·laborava en atac inventant-se la safata per a entrar amb 87-72 en els últims cinc minuts. Morgan va ficar el triple ràpid, Abalde va transformar en dos punts la pilota penjada i Dimitrijevic va ficar un altre triple per a baixar l'avantatge taronja a onze. Amb el partit decidit, en la lluita pel basket-average particular, els dos equips van fallar en els següents atacs fins a una falta sobre Todorovic que va posar el 89-80 des del tir lliure. Dubljevic palmejà dins el tir de Van Rossom, la defensa taronja va recuperar la pilota i malgrat no anotar, el Divina Joventut va perdre la pilota. Després de l'estratègia en el servei de banda, Doornekamp es va anar solo al cércol per al mat. La Penya no va ficar l'última i la victòria es va quedar a València per 93-80.