Sense opcions per a acabar la temporada davant el Barça (64-87)

02/06/2023

Valencia Basket no va tindre opcions d'allargar la seua temporada davant un Barça que li va crivellar des de la línia de tres i va furgar en el seu nul encert (18 triples visitants per un local) per a imposar-se per 64-87 en el segon partit de l'eliminatòria de quarts de final de la Liga Endesa que dona a l'equip blaugrana el passe a semifinals. L'equip taronja va voler eixir amb energia però no va poder oposar punts als sis triples del Barça en el primer quart i la defensa blaugrana li anava matant a poc a poc d'inanició. Després del descans, una altra sèrie de triples del Barça va estirar el seu avantatge i va matar el partit, després de la qual cosa l'orgull local i els punts d'Evans i Hermannsson només van poder evitar un daltabaix major per a deixar-ho en el –23 final.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jared Harper, James Webb III, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Webb va anotar la primera cistella del partit però Mirotic i un triple de Abrines van posar per damunt al quadre visitant. Una recuperació de Dubi que Harper va convertir en dos punts i un encert des de la mitjana distància del propi base taronja es van trobar amb dos triples del quadre blaugrana que posaven el 6-11 després dels primers tres minuts. L'equip taronja va tancar el seu cércol en les següents accions però no va aconseguir anotar i una cistella de Vesely portava a Mumbrú a parar el partit amb 6-13 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Laprovittola va allargar a deu la renda visitant abans que Pradilla tallara la sequera ofensiva taronja i un 2+1 de Dubi va contestar al cinqué triple blaugrana, obra de Mirotic. Una antiesportiva xiulada a Dubljevic va suposar una jugada de cinc punts que disparava la renda visitant amb un 0-7 encara que Radebaugh anotava per a deixar-ho en 13-26 al final del primer quart.

L'encert de l'equip blaugrana no parava per a fer més gran la ferida i posar el 13-34 a huit minuts per al descans abans que Puerto ficara el primer triple taronja. Després d'un parell de bones accions defensives, Claver anotava en la pintura per a ficar un poc de carbó en la escasa ofensiva valenciana i portava a Jasikevicius a parar el partit. Un triple de Kuric va tallar el parcial taronja i Valencia Basket seguia sense trobar la manera d'anotar, la qual cosa va aprofitar Kalinic per a col·locar l'avantatge per damunt de la vintena amb el 20-41. Jones i Harper van encadenar tres encerts en la recta final de la primera meitat per a arribar al descans amb 26-43.

La segona meitat va començar amb un triple de Satoransky i encara que Pradilla i Dubljevic van anotar en la pintura, el txec va repetir amb un altre triple sobre la botzina de possessió i Laprovittola va convertir des de darrere de l'arc. Els triples de l'equip blaugrana no paraven d'entrar per a col·locar el 32-55 però almenys Claver des de la personal i un 2+1 de Dubljevic aconseguien oposar alguna cosa per a mantindre el desavantatge estable en la vintena al pas pel minut 25. Laprovittola i Mirotic van anotar el triple 15 en 26 intents del conjunt blaugrana per a posar el 39-64 encara que l'entrada d'Evans va animar un poc l'atac valencià per a arribar amb 45-67 amb deu minuts per jugar.

Hermannsson li va agafar el testimoni per a allargar el parcial taronja i es va combinar amb el mateix Evans per a baixar un poc el desavantatge i portar a Jasikevicius a parar el partit després d'un parcial que el propi Hermannsson va estirar fins a un 16-5 abans d'un triple de Satoransky. Mumbrú va optar per jugar amb tres bases junts però un triple de Abrines refredava l'amenaça de ficar-se en partit del quadre valencià i el Barça va aprofitar l'avantatge físic dels seus interiors per a no vore perillar la victòria. Un altre arreó d'Evans i Hermannsson va maquillar un poc però el Barça va apretar prou perquè el partit acabara amb 64-87.