Esforç col·lectiu per a sumar la quarta en Eurocup davant Umana Reyer Venezia (105-83)

17/10/2024

València Basket va sumar el seu quart triomf en la BKT Eurocup en imposar-se a la Umana Reyer Venezia per 105-83 en un triomf coral en el qual tots els jugadors van anotar almenys 4 punts i i sis jugadors en dobles dígits de valoració on l'equip taronja va continuar jugant amb energia fins al final malgrat l'ampli avantatge. Ens vam posar per davant en el primer quart i vam agafar un bon avantatge amb un parcial de 16-2 en el segon per a anar-nos al descans per davant. Després de l'intermedi, Valencia Basket no va alçar el peu de l'accelerador per a fer gaudir de la Fonteta i va anar fent créixer la renda davant un rival amb una rotació minvada per a continuar invicte en competició europea.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Sergio De Larrea, Brancou Badio, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Matt Costello. Una safata en el seu primer partit del curs a la Fonteta de De Larrea va replicar a l'encert inicial de Wiltjer i després va convertir un triple en transició que li va retornar Wheatle. Dos tirs lliures de Costello i una safata de Larry mantenien per damunt al quadre taronja i un 2+0 de Ojeleye i una cistella després de recuperació de Montero van estirar la renda local i van portar a Spahija a parar el partit. Tot i l'aturada, un triple de Puerto allargava el parcial a 9-0 abans que ho tallara Wheatle i una cistella de Moretti posaren el 16-11. Encara que el Umana Reyer Venezia es va acostar a tres, un triple de Xabi defensava l'avantatge taronja. Però les alternatives defensives plantejades per l'equip italià frenaven l'ofensiva valenciana pel que Badio es va haver de fabricar la cistella des de la mitjana distància i Sestina va clavar el triple després d'una bona circulació per a contrarestar els tirs lliures i dos encerts seguits de Lever per a deixar-ho en 24-22 al final del primer quart.

Una safata i dos tirs lliures de Pradilla i un triple de Filipovic van obrir el quart abans d'una cistella de Lever i un triple i un 2+1 de Ojeleye posaven per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena. Un triple de Sestina va allargar el parcial d'eixida fins a un 16-2 abans de tres tirs lliures de Wiltjer per a posar el 40-27 a quatre minuts del descans. Costello i Montero en accions en transició i Brancou des de la mitjana distància anaven anotant davant un Umana Reyer Venezia que amb el seu quintet inicial en pista sí que retornava els colps per a no deixar créixer més l'avantatge valencià i que fins i tot va retallar un poc de la mà d'un Wiltjer que es va anar al descans amb 16 punts. L'aparició ofensiva de Happ i dos tirs lliures de Filipovic manaven el partit al descans amb 52-38.

Wiltljer va mantindre l'encert per a començar la segona meitat però una bona circulació de pilota que va acabar amb una cistella en la pintura de Pradilla i un mat pel carril del centre de De Larrea deixaven estabilitzada la renda taronja. Dos triples seguits de Costello i Brancou tornaven a estirar la diferència i Montero primer va anotar i després va assistir a Reuvers per a un 2+0 que suposava que tots els jugadors inscrits hagueren col·laborat anotant. El quadre taronja va continuar apretant darrere per a aconseguir accions en carrera que li van permetre posar-se per damunt de la vintena i arribar amb 77-54 amb deu minuts per jugar.

Semi Ojeleye va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici de l'últim acte per a convertir-se en el primer jugador que arribava als dobles dígits d'anotació i marxar-se del partit al pas pel minut 33 amb 16 punts. Dues antiesportives seguides xiulades a l'equip italià van permetre al quadre taronja anar fent més gran la ferida fins a posar-la per damunt de la trentena. Malgrat l'ampli de l'avantatge, l'equip taronja va continuar jugant fidel al seu estil fins al final però el quadre italià va castigar alguns errors per a reduir el seu desavantatge i deixar el marcador definitiu en 105-83.