Primera derrota en EuroLeague Women en la pista de Umana Reyer Venezia (75-67)

17/10/2024

Valencia Basket pateix la seua primera derrota en EuroLeague Women en la pista de Umana Reyer Venezia. L'equip taronja va mostrar la seua millor versió en l'inici del partit, però l'encert de les italianes de la mà d'una Berkani imparable i el seu defensa van fulminar les opcions de victòria. El conjunt de Rubén Burgos queda amb un balanç de 1-1 en el seu grup de la màxima competició europea.

El conjunt taronja va saltar a Venècia amb Yvonne Turner, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Bernadett Hatar. La primera del partit era per a Vila i responia Fingall des del triple per a estrenar a Valencia Basket. L'eixida de l'equip va ser molt seriosa i creant des de la defensa feia un 7-0 que posava un primer avantatge de 6 punts. Malgrat que Cubaj ho parava, Fingall i Iagupova arremetien amb un 5-0 per a pujar eixa renda a 9 i provocar el primer temps mort local. L'equip de Rubén Burgos estava desquiciando a Umana Reyer Venezia, que no estava encertat i el seu rival estava ensenyorint-se del rebot. Hatar ampliava el parcial a 9-0 amb dues canastres consecutives, augmentant el matalàs a 13 punts. Finalment, les locals feien un xicotet 5-0 per a estrényer el marcador i el tècnic taronja començava a moure peces. Casas ho frenava, Pa retallava de tres i Mavunga apareixia en la recta final de quart per a anotar quatre punts consecutius i deixar l'avantatge en 11 punts.

L'inici del segon quart va ser un intercanvi de colps que començava a afavorir a les italianes. A poc a poc van trobar amb més facilitat el cércol i van forçar a Valencia Basket a errar amb atacs ràpids. Després d'un parcial de 4-0 que reduïa la diferència a 6 punts, Rubén Burgos demanava temps mort. Kuier ampliava el parcial per a posar a Venezia a tir de tres, però, per fortuna, apareixia Mavunga amb una canastra per a donar oxigen. Tornava llavors l'intercanvi de colps amb un ritme frenètic de partit. El conjunt taronja ja no estava trobant tan fàcil els espais, perquè les italianes havien aconseguit ajustar la seua defensa. Amb un triple Berkani reduïa a 2 i Romero ho retornava de la mateixa manera. Hi havia a continuació una canastra fàcil de Cubaj amb la qual Rubén Burgos parava el partit de nou, però el marcador ja no es movia al descans (36-39).

L'eixida després del pas pels vestuaris de Valencia Basket va ser de 8-2, amb anotació repartida, per a recuperar una renda de 9 punts. La rèplica local era de 5-0 per a tornar a ajustar-ho tot al mateix temps que l'afició italiana estrenyia des de la graderia. Iagupova tractava d'estirar el xiclet, però hi havia ara un 4-0 de Umana Reyer Venezia que provocava el temps mort de Rubén Burgos, amb només 2 punts d'avantatge. Cubaj empatava el partit a continuació. Romero anotava des de la línia de tirs lliures, però Berkani anotava un triple que les posava per primera vegada per davant. Valencia Basket havia perdut la fluïdesa i ara les italianes portaven el ritme del partit. Les locals estenien el parcial a 8-0 i pujaven la seua renda a 6 punts. Casas ho reduïa a 4 al final del tercer quart.

El conjunt taronja estava sumit en el caos. Cubaj retornava el +6 local i Iagupova anotava un important triple paea mantindre a Valencia Basket endollat. No obstant això, després de diversos atacs en els quals el marcador no es movia, una Berkani que estava tenint el seu dia tornava a endollar de tres. Stankovic la seguia de dos i la distància augmentava a 8 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. L'equip, malgrat tot, no veia la llum. No entraven les canastres fàcils ni aconseguien posicionar-se en el rebot. Umana Reyer Venezia ho va aprofitar i va continuar colpejant fins a obtindre un +13 mancant 4 minuts. El tècnic taronja tornava a parar el partit, però no es trobaven solucions. Smalls anotava i la diferència era ja de 15 punts. València Basket va intentar remuntar amb un 4-0 i en aquesta ocasió ho frenava Kuier. Fingall va fer un 5-0 en el seu compte per a, almenys, ira pel menor average possible. Berkani anotava a continuació i Iagupova va reduir de nou a 8 des del tir lliure per a deixar en eixa diferència el average.