Valencia Basket orquestra un triomf coral davant Spar Gran Canaria (82-57)

20/10/2024

Valencia Basket torna a la senda victòria amb un triomf coral a la Fonteta davant Spar Gran Canaria. L'equip taronja ròssec en LF Endesa, on continua invicte després de sumar la seua tercera victòria consecutiva des de l'inici de la competició. Un partit marcat per la defensa i el control de rebot en el qual van contribuir en atac totes les jugadores que van eixir a la pista, liderades per l'anotació de Stephanie Mavunga, que va arribar a 22 punts.

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Leticia Romero, María Eraunzetamurgil, Alina Iagupova, Kristine Vitola i Stephanie Mavunga. La primera del partit era per a Vitola i li responia ràpid la extaronja Contell. El partit havia arrancat amb un ritme frenètic a possessions ràpides i intercanvi de canastres. Valencia Basket va ajustar en defensa, va tancar el rebot i va colpejar amb contundència amb un 11-0 amb anotació repartida, provocant així el primer temps mort visitant. Després que Romero posara el +12, era James l'encarregada de frenar el parcial taronja. Fingall pujava l'avantatge a 13 punts des del triple. Spar Gran Canaria tractava de retallar, però les de Rubén Burgos sempre responien, per a deixar la renda en 12 punts al final del primer quart.

Hatar estrenava el segon quart col·locant el +14. El combinat canari trobava punts amb James i Contell, però Valencia Basket no tardava a tornar a colpejar amb un 6-0 que pujava l'avantatge a 18 punts. Hi havia un nou temps mort de César Aneas. Iagupova ampliava el parcial des del triple i ara eren 21 de diferència. De nou era Contell la que ho frenava per a les visitants i iniciava un parcial al qual s'unien Toussaint i Calhoun per a reduir a 16 punts. Rubén Burgos parava el partit, però Spar Gran Canaria va continuar retallant fins a posar-se a 13. Per fortuna, apareixia Mavunga per a parar-ho i per a liderar l'atac de l'equip en un moment en el qual les canàries s'havien crescut. Vitola tancava el 5-0 per a deixar l'avantatge en 18 punts al descans (48-30).

Després del pas pels vestuaris el joc va estar més embossat. Els punts arribaven amb menys facilitat i el marcador es movia sobretot gràcies als tirs lliures. Valencia Basket va començar a fluir de nou i feia un parcial de 7-0 liderat per Mavunga i Iagupova per a pujar la màxima a 24 punts. Erjavec ho frenava de tres. Malgrat els intents d'una Erjavec molt endollada des del triple, Mavunga apareixia una vegada més per a retornar 20 punts d'avantatge al final del tercer quart, deixant un bon matalàs per a afrontar els últims 10 minuts.

El conjunt taronja va eixir en l'últim període disposat a no donar marge per als dubtes. Parcial de 9-0 entre Mavunga, Romero i Torrens per a pujar a 29 punts l'avantatge i deixar la victòria molt encaminada. Torrens ho ampliava a 32 punts amb un triple després de temps mort, que Erjavec responia de la mateixa manera. Hatar liderava un nou parcial de 4-0 que elevava la màxima renda a 33 punts i en aquesta ocasió era Ezeigbo l'encarregada de frenar-ho. Hi havia temps mort de Rubén Burgos, però Spar Gran Canaria va seguir en el seu propòsit de remuntar, completant un 8-0 que reduïa a 26 la distància. A Valencia Basket no li entraven ara els tirs, però tenia un bon matalàs per a assegurar el triomf.