Jean Montero decidix un partido de ratxes (89-88)

20/10/2024

Un tir sobre la botzina final de Montero va mantindre viva la ratxa de victòries del Valencia Basket en un partit disputadíssim davant el MoraBanc Andorra que va acabar amb un marcador de 89-88 i en el qual l'equip taronja es va reposar a un mal tercer quart i va apretar tot i l'encert en l'últim quart de Bassas per a sumar la tercera victòria en Liga Endesa. Valencia Basket va aconseguir posar-se per davant des de l'encert en el triple i quan li va faltar, va tindre energia per a capturar fins a onze rebots ofensius en el segon quart per a anar construint un avantatge sobre l'anotació de Montero i defensar-la en arribar al descans amb els punts del capità Puerto. L'equip andorrà li va donar la volta al partit després de l'intermedi amb un parcial de 8-32 liderat per un infal·lible Harding i va arribar a manar fins per deu punts. Pradilla va encendre la reacció en el pitjor moment de l'equip taronja per a recuperar l'avantatge amb un parcial de 12-0 però els triples de Bassas mantenien per damunt a l'equip visitant fins a portar el partit a un final de cara o creu en el qual va sentenciar Montero.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Jean Montero, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Matt Costello. Una bona circulació va acabar amb Jaime anotant baix l’anella la primera del partit i encara que l'interior aragonés va percutir en la pintura, els punts de Harding posaven per davant al quadre visitant. L'equip taronja es va deixar algun tir lliure però un triple de Ojeleye va arredonir un parcial que va posar per damunt al Valencia Basket. Harding va continuar monopolitzant l'atac andorrà fins que Lammers va posar el 11-9 però malgrat la cistella de Happ, un triple de Kuric i dos tirs lliures del propi Harding tornaven a posar per davant als visitants. Dos triples seguits de De Larrea van trobar resposta andorrana, però Montero també va encadenar dos encerts des de darrere de l'arc per a deixar el marcador en 25-20 al final del primer quart.

Un encert en acció individual de Ojeleye era l'única cosa que aconseguia anotar l'equip taronja en un inici de segon acte sense encert en el triple en el qual almenys va aconseguir imposar-se en el rebot ofensiu amb un hiperactiu Matt Costello que va convertir en segona opció i va portar a Lezkano a gastar el temps mort després de set rebots ofensius concedits en menys de tres minuts. Malgrat que Okoye va tallar la sequera ofensiva dels visitants, un triple de Montero i una pilota penjada pel dominicà que Pradilla va convertir en un 2+0 van posar per primera vegada l'avantatge taronja per damunt de la desena i després del temps mort de Pedro, el dominicà va repetir des de darrere de l'arc. Harding va tornar a trobar l’anella per a ficar un poc de carbó en la caldera ofensiva andorrana, però un Montero deslligat i un triple de Sestina mantenien estable l'avantatge valencià. Tres accions de Puerto equilibraven els triples de Okoye i Kuric per a manar el partit al descans amb 48-34.

Nou punts quasi consecutius de Harding i una ratxa de falta d'eficàcia en els triples van permetre al MoraBanc Andorra retallar el seu desavantatge en l'inici de la segona meitat. Els tirs no entraven i quan l'escorta de l'equip andorrà va trobar més companys per a anotar, els visitants van posar el 50-47 en arribar al minut 25, la qual cosa va portar a Pedro Martínez a parar el partit. Tot i l'aturada, un 2+1 de Lammers va empatar el partit en arribar a la meitat del tercer acte abans que Sestina tallava el parcial en 2-16. Un triple de Bassas li donava la volta al marcador després de molts minuts i encara que Montero i Reuvers anotaven, el quadre andorrà havia entrat en confiança i es mantenia per damunt per a estirar el seu avantatge fins al 56-62 amb un triple de Harding i una safata de Chougkaz. L'equip taronja no aconseguia anotar i el MoraBanc Andorra no parava de fer-ho perquè Valencia Basket es vera deu punts a baix abans d'un triple i dos tirs lliures de Pradilla per a arribar amb 62-66 amb deu minuts per jugar.

Semi Ojeleye va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici de l'últim acte per a tornar a equilibrar el partit i una anella passada de Montero tornava a posar per davant al quadre valencià. Un triple de Bassas tallava el parcial en 12-0 per a posar el 68-69 a set minuts per al final i després de la cistella de Harding i un mat després de rebot ofensiu de Reuvers, Montero va haver de retirar-se del partit lesionat en el muscle dret. Un nou triple de Bassas col·locava el 72-76 a cinc minuts del final i Llovet estirava l'avantatge visitant a sis en un partit que s'estava convertint en un intercanvi de tirs lliures. Badio va retornar un nou triple de Bassas i Montero es va anar fins a l’anella per a la safata però Bassas va continuar convertint, esta vegada des del tir lliure, per a entrar amb 79-83 en els últims dos minuts i mig. Montero va trobar a Costello baix l’anella i una bona circulació de pilota va acabar amb un triple des de la cantonada de Ojeleye que tornava a posar per davant al quadre taronja. Bassas va retornar el triple però després d'una bona defensa, Costello també va encertar des de darrere de l'arc i Bassas va ficar una safata per a arribar amb 87-88 amb 11,1 segons per jugar. El triple de Costello no va entrar però el rebot llarg va caure a les mans de Montero que va convertir des de la mitjana distància amb 3 dècimes per jugar.