Triomf davant ratiopharm Ulm en el torneig Estrella Damm Ciutat de Maó (92-78)

01/09/2023

Valencia Basket jugarà la final del torneig Estrella Damm Ciutat de Maó en imposar-se al ratiopharm Ulm per 92-78 en un encontre en el qual l'equip taronja va ser per davant en el marcador des d'un parcial d'eixida de 11-0 impulsat per Reuvers (10 punts) i encara que l'equip alemany va millorar, els triples de Ojeleye primer (18 punts) i dos moments d'inspiració de Robertson (15 punts) i Jones (11) van permetre al Valencia Basket anar-se onze a dalt al descans. La intensitat defensiva va permetre al quadre valencià manar fins per 20 punts en el tercer quart i va poder controlar els moments d'inspiració de l'equip alemany per a mantindre's per davant amb les aparicions de Inglis, Davies o Ojeleye per a assegurar el triomf. L'equip taronja s'enfrontarà demà a les 20.30 hores al guanyador de l'altra semifinal entre Hestia Menorca i Dreamland Gran Canària.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Nate Reuvers i Bouba Touré. Un mat i un triple de Reuvers van obrir el marcador quan no s'havia consumit el primer minut i dues cistelles seguides de Robertson van ampliar el parcial i van portar a Gavel a gastar el temps mort quan no s'havien jugat ni dos minuts. Pese a l'aturada, un mat de Touré col·locava el 11-0 d'eixida abans que Mathias des del tir lliure anotara el primer punt dels alemanys. El segon triple de Reuvers va ser replicat per un altre de Jallow i Puerto i Brahe-Jensen van mantindre obert el festival d'encert des de darrere de la línia. Encara que Davies va anotar en la pintura, un triple de Klepeisz posava el 19-12 abans d'una anella passada de Pradilla. Jallow va aparéixer per a retallar el desavantatge del seu equip però un triple de Ojeleye i un mat en carrera de Davies protegien l'avantatge taronja malgrat els punts de Bretzel per a deixar-ho en 26-20 al final del primer quart.

El quadre alemany va aprofitar els problemes per a anotar en l'inici del segon acte per a acostar-se a tres, però dos triples de Robertson i Ojeleye i una safata després de recuperació de Ferrando tornaven a estirar a nou la renda valenciana en arribar a cinc minuts per al descans i cinc punts seguits de Robertson la col·locaven de nou àmpliament per damunt de la desena. Un parcial dels alemanys i la falta d'encert en els triples valencians va tornar a retallar una mica la renda abans que Jones encertara des de darrere de l'arc i estirara el seu moment per a encadenar set punts seguits per a manar el partit al descans amb 50-39

Valencia Basket va eixir intens en la defensa sobre la pilota després de l'intermedi i va tornar a estirar el seu avantatge fins al +17 amb un altre parcial d'eixida de 6-0 que van tallar Jallow i Williams. Un 2+1 de Ojeleye i una canastra de Jones van tallar la reacció alemanya i van fer més gran la ferida, que va créixer fins als 20 punts amb cinc punts seguits de Inglis en arribar a la meitat del tercer acte. Després d'un temps mort de Gavel, el ratiopharm Ulm va trobar un poc d'encert liderats per Jallow, la qual cosa va portar a Mumbrú a gastar el temps mort amb 68-54 al pas pel minut 27. Un 2+1 de Semi es va trobar amb l'aparició ofensiva de Christen amb huit punts seguits per a baixar l'avantatge taronja de la desena encara que dos tirs lliures de Touré ho deixaven en 73-62 amb deu minuts per jugar.

Touré culminant en carrera i un triple de Robertson mantenien estable l'avantatge valencià en uns minuts d'intercanvi d'errors de tots dos equips propis de la pretemporada dels quals va eixir abans el ratiopharm Ulm per a posar el 78-71 a sis minuts del final de la mà de Brahe-Jensen i Mathias. Un 2+1 de Davies i dos tirs lliures de Puerto després de rebot ofensiu van donar aire al quadre taronja, amb el nou pivot taronja assumint la responsabilitat ofensiva en eixe moment definitiu del partit. Un triple de Jallow acostava als alemanys però Ojeleye li ho va retornar per a entrar en els últims dos minuts amb un avantatge per damunt de la desena. Dos mats de Touré i Reuvers van servir per a tancar el partit amb el resultat de 92-78.

Fitxa tècnica

Valencia Basket 92 (26-24-23-19): Jones (11), Robertson (15), Puerto (5), Reuvers (10), Touré (10)- cinc inicial- Pradilla (4), Hermannsson (0), Davies (8), Ojeleye (18), Harper (2), Inglis (7), Ferrando (2)

ratiopharm Ulm 78 (20-19-23-16): Klepeisz (9), Mathias (14), Jallow (19), Christen (11), Williams (4)- cinc inicial- Brahe-Jensen (7), Dadiet (0), Bretzel (4), Anigbata (2), Essengue (2), Langenfeld (6)