Victòria en l'estrena de la pretemporada davant Hozono Global Jairis (82-53)

03/09/2023

Grans sensacions de Valencia Basket en la seua estrena de pretemporada davant Hozono Global Jairis en el Pavelló de Paterna davant 1000 aficionats. Còmoda victòria del conjunt de Rubén Burgos, amb anotació molt repartida, i destacant les actuacions de Queralt Casas i Claudia Contell amb 19 i 18 de valoració, respectivament. La nova incorporació Nadia Fingall també es va estrenar amb sensacions positives amb 7 punts i 12 de valoració.

Valencia Basket eixia a pista amb Claudia Contell, Queralt Casas, Elena Buenavida, Nadia Fingall i Marie Gülich. L'equip obria el partit amb un 11-1. Hozono Global Jairis parava el partit a 5.36. El conjunt taronja va pujar l'avantatge a 13-01, però el conjunt murcià va reaccionar fins a reduir la diferència a 6 punts. Ho parava Rubén per a ajustar en defensa. Bishop retallava a 4. Valencia Basket estirava al final del primer quart. (20-14).

Les de Rubén Burgos obrien el segon amb un 5-0, que frenava Evans. Casas posava el +9 en el marcador, que quedava congelat durant diversos minuts. Molts canvis en els quintets i molta intensitat per part del conjunt taronja. En aqueix moment Valencia Basket agafava la directa i amb Flórez com a protagonista pujava a +19 d'avantatge. Jairis ho frenava amb un triple. Ayuso es tirava a l'esquena al seu equip per a tractar d'estrényer la diferència al descans. (46-29)

En la mateixa dinàmica va eixir el combinat taronja després del pas pels vestuaris. Ouviña no tardava a posar el +20 i les jugadores continuaven fent mal, amb molta coralidad en l'anotació. Buenavida era l'encarregada a col·locar l'avantatge en 27 i finalment, després de diversos minuts de sequera, Konig anotava de tres per a les seues i tallar el parcial. Les visitants aconseguien reduir a 20. Ací finalitzava el seu intent de remuntada, perquè Valencia Basket recuperava el +27 i el continuava pujant. Saez ho deixava en +29 al final del tercer quart (70-41).

Les murcianes començaven l'últim període amb un xicotet parcial, que Valencia Basket no tardava a frenar de la mà d'una espectacular Casas. Amb el +29 de nou en el marcador, Eric Surís demanava temps mort. Les de Rubén Burgos aconseguien mantindre les distàncies en els minuts següents. Mancant 3 minuts Flórez trencava la barrera dels 30 punts. En la recta final del partit, amb les jugadores més joves sobre la pista, l'equip tancava una bona primera victòria de pretemporada.

Fitxa técnica

Valencia Basket 82 (20-26-24-12): Milica Matic (2), Nadia Fingall (7), Cristina Ouviña (5), Elena Buenavida (8), Queralt Casas (15), Awa Fam (7), Noa Morro (4), Raquel Carrera (7), Virginia Sáez (2), Alicia Flórez (9), Marie Gülich (12), Claudia Contell (14),

Hozono Global Jairis 53 (14-15-12-12): Aislin Konig (9), Abby Bishop (4), Julia Rueda (6), Aina Ayuso (5), Belén Arrojo (1), Sol Molina (5), Maria Bettencourt (4), Maimouna Diarra (2), Amalia Rembiszewska (8), Shante Evans (9).