Tercer triomf en pretemporada davant el Barça a Tarragona (65-59)

09/09/2023

Valencia Basket tanca el mini tour per Catalunya amb una victòria en el Trofeu Ciutat de Tarragona enfront del Barça CBS, posant el 3/3 en els duels de pretemporada fins al moment. En un dia amb menys fluïdesa ofensiva que en els dos partits anteriors, les de Rubén Burgos finalment van traure el triomf, malgrat un mal últim quart, davant un Barça molt seriós i dur.

El conjunt taronja va saltar al Palau d’Esports amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Nadia Fingall i Marie Gülich. Bona entrada al partit amb un 10-0 d'eixida, partint d'una gran defensa, que només el Barça podia tallar estrenant-se quasi transcorreguts 5 minuts en el marcador. Contell col·locava el +12 a continuació per a provocar el primer temps mort d'Isaac Fernández. Encara que el conjunt català començava a anotar amb una mica més de facilitat, Valencia Basket finalitzava el primer quart amb un bon avantatge (20-10).

No obstant això, el Barça trobava a Kristina Rakovic i liderava un parcial d'eixida en el segon període de 7-0 per a reduir a 3 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. Malgrat tot, l'equip continuava sense trobar la fluïdesa en atac i hi havia molts desajustaments en defensa que van provocar que les catalanes es posaren per davant, arribant al 11-0. La rèplica taronja arribava en l'equador del quart amb triple de Casas després de quasi 5 minuts de joc. Valencia Basket tornava al +5 i ara ho paraven elles. Amb anotació més baixa que en el primer quart, les taronja s'anaven al descans amb més avantatge gràcies a un triple de Torrens (37-28).

Després del pas pels vestuaris, Valencia Basket no tardava a posar la directa. Amb més encert i més defensa, arribava el +20 després de canastra de Hempe. El Barça no trobava solucions i les taronja ja estaven dominant la trobada. Rakovic es tirava a l'esquena l'anotació del combinat català intentant remuntar i mantindre les opcions, però el conjunt taronja sempre colpejava. Fingall posava la renda en 21 punts. Guerrero ho deixava en 19 al final del tercer quart (59-40).

El Barça no volia esgotar les seues opcions. Amb un parcial de 4-11 retallaven a 12 punts mancant 4 minuts per al final de la trobada. A una encertada Rakovic se li havia unit la internacional Ginzo, mantenint vives les possibilitats del seu equip. Després de temps mort, un parcial blaugrana estrenyia encara més les coses. S'havien posat a 7 punts. Valencia Basket no aconseguia anotar ara. Contell aconseguia frenar la sagnia des del tir lliure. Finalment la victòria era taronja.

Fitxa técnica

Valencia Basket 65 (20-17-22-6): Merrit Hempe (4), Milica Matic (0), Nadia Fingall (8), Cristina Ouviña (8), Elena Buenavida (2), Alba Torrens (6), Queralt Casas (7), Awa Fam (2), Raquel Carrera (4), Alicia Flórez (3), Marie Gülich (7), Claudia Contell (14).

Barça CBS 59 (10-18-12-19,): Karla Erjavec (4), Jolene Anderson (0), Irene Broncano (5), Destiny Harden (10), Kristina Rakovic (17), Carolina Guerrero (4), Julia Drop (2), Anna Cruz (0), Paula Ginzo (8), Lola Pendande (9), Martina Muñoz (0), Carla Subirats (0).