Triomf davant Monbus Obradoiro a Vigo (71-76)

09/09/2023

Valencia Basket va mantindre la seua bona dinàmica de la pretemporada en imposar-se en el torneig Cidade de Vigo al Monbus Obradoiro per 71-76 en un partit al qual es va enganxar des de la defensa en la segona meitat del segon quart per a anar-se guanyant al descans després d'anar a remolc bona part de la primera meitat i aguantar de la mà de Jones. Encara que va començar fred la segona meitat, va tornar a aconseguir un altre parcial per a protegir el seu avantatge i entrar manant en l'últim quart, en el qual va posar distància gràcies al que generaven Inglis i Pradilla en la pintura. Malgrat tindre deu punts d'avantatge a tres minuts del final, l'encert en el triple de Tinkle va portar el partit a un final apretat. A més de les absències conegudes de Claver, López-Arostegui i Hermannsson, Jared Harper no va jugar després d'haver-se danyat el turmell esquerre en el partit de Terol.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Guillem Ferrando, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Bouba Touré. Encara que va ser Reuvers el que va obrir el marcador des de la línia del tir lliure, el Monbus Obradoiro es va posar ràpid per davant i a pesar que Valencia Basket es posava per davant amb el 5-6 després de dos mats de Ojeleye i el propi Reuvers, el conjunt gallec va prendre la davantera en el marcador quan va trobar encert exterior en Huguet i Zurbriggen fins a posar-se huit punts a dalt amb un triple de l'argentí. Puerto va ficar l'únic triple taronja en la primera meitat (1 de 6 al descans) i Chris Jones va assumir el protagonisme ofensiu de l'equip amb huit punts en eixe primer quart per a retallar i deixar el marcador en 23-19 al final dels primers deu minuts.

Valencia Basket va tornar a tindre problemes per a atacar la defensa del Monbus Obradoiro i només aconseguia trobar l’anella amb un mat de Marí, la qual cosa portava a Álex Mumbrú a parar el partit amb 27-21 al pas pel minut 13. Un tap de Touré a Pustovyi, amb Sergio De Larrea al comandament de les operacions, va marcar l'inici de la pujada d'intensitat taronja, però igual que al seu rival li va costar anotar en les següents possessions. Eixa dinàmica va canviar en els últims cinc minuts de la primera meitat. La pressió defensiva permetia a l'equip taronja jugar amb ritme i encara que no anotava, treia viatges a la línia del tir lliure per les faltes que evitaven les cistelles fàcils. Punt a punt va aconseguir empatar el partit i un 2+1 de Inglis li col·locava de nou per davant arribant a la recta final de la primera meitat. Encara que Monbus Obradoiro va tallar el parcial de 0-9, una cistella més de Reuvers ho parava en 33-34 en arribar al descans.

Una acció individual de Jones va obrir la segona meitat i Pradilla es va fabricar la cistella en la pintura, però un triple de Washington i una cistella de Tinkle castigant la pèrdua taronja col·locaven de nou per damunt al quadre gallec, que estirava el seu avantatge fins al 42-39 amb un 2+0 de Pustovyi que a més carregava de faltes als pivots taronja. Un mat després de rebot ofensiu de Davies i els tirs lliures de Puerto i Touré li donaven de nou la volta al marcador i un 2+0 de Inglis allargava el parcial taronja a un 0-7 abans que el tallara Figueres. Inglis continuava fent-se gran en la pintura i Ferrando va trobar a Touré per al mat i encara que l'equip gallec retornava els colps, un mat de Puerto ho deixava en 52-53 amb deu minuts per jugar.

De Larrea va ficar el segon triple taronja del partit i Puerto es va anar com un llamp a l’anella, la qual cosa unit a un tir lliure de Inglis suposava un parcial d'eixida de 0-6 que va tallar Huguet. El jove base val·lisoletà va tindre bons minuts tant en la direcció com jugant al costat de Jones i un encert des de la mitjana distància de Davies protegia l'avantatge valencià en set fins que un 3+1 de Muñoz col·locava el 58-61 a cinc minuts del final. Tres accions consecutives de Pradilla en la pintura van tornar a fer créixer l'avantatge valencià, posant-la per primera vegada en la desena a poc més de tres minuts per a acabar. Però a penes uns segons després, una cistella de Muñoz i un triple de Tinkle portaven a Mumbrú a parar el partit amb 63-68. Tot i l'aturada, Tinkle va clavar un altre triple sobre la botzina per a rebaixar a dues però en l'altre costat, Marí va tindre la sang freda per a retornar-lo immediatament. Muñoz va anotar des del tir lliure per a retallar a tres i encara que un mat de Reuvers donava aire al quadre valencià per a entrar cinc a dalt a l'últim mig minut, Tinkle va ficar el seu tercer triple en tres minuts per a posar el 71-73 amb 24 segons per jugar. Va haver-hi falta ràpida sobre Jones, que no va perdonar des de la personal, i després de provocar la pèrdua, el base taronja va certificar des de la línia el triomf valencià que va acabar arribant per 71-76.