Valencia Basket tanca la gira gallega amb triomf en la pista del Río Breogán (75-80)

10/09/2023

Valencia Basket va sumar el dos de dos en la seua gira gallega en imposar-se al Río Breogán per 75-80 en el partit de presentació del conjunt celeste. Després d'un primer quart molt igualat, l'equip taronja va anar construint un avantatge que va fer créixer fins als nou punts, però per errors propis la va malgastar en la recta final de la primera part per a anar-se empatat al descans. En la segona meitat la igualtat continuava sent la tònica fins a un parcial taronja al final del tercer quart que l'equip valencià puge administrar i fins i tot ampliar des del que treia amb la seua pressió per a arribar a manar fins per tretze punts. L'esperit d'un Río Breogán esperonat pel seu públic en el dia de la seua presentació va apretar el marcador al final però un impressionant triple de Robertson va acabar amb les esperances de remuntada de l'equip local en un partit que va suposar la sisena victòria taronja en la pretemporada.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Nate Reuvers i Bouba Touré. L'aler d'Almussafes va ficar la primera cistella del partit i malgrat dos encerts de Rudan, Touré rebotejava en atac per a anotar i Reuvers palmejava dins el seu propi tir abans que un triple de Sisko posara el 7-6 al pas pel minut 4. Kassius se’l va retornar i després va anotar en una acció individual sobre la botzina però Momirov també va encertar des de darrere de l'arc i Rudan tornava a posar per damunt als locals amb el 12-11. Davies va convertir en dos punts una pilota solta i altres dos en una acció individual mentre que Harper es deixava un dels seus tres tirs lliures. L'equip gallec va tornar a prendre la davantera des de la línia de personal per a posar el 18-17 amb un poc menys de dos minuts per jugar en el primer acte. Després d'un encert de Davies, Ferrando li va retornar el triple a Jogela, i encara que Sergi García també va convertir des de darrere de l'arc, un tir des de la mitjana distància de Inglis ho deixava amb empat a 24 al final del primer quart.

El segon triple de Ferrando i dos tirs de Ojeleye van trobar rèplica local però Harper primer es va anar com un llamp a la cistella per a la safata i després va assistir per a Ojeleye que va clavar el triple des de la cantonada, la qual cosa va portar a Mrsic a demanar temps mort a set minuts per al descans. Tot i l'aturada, Semi va fer el parcial més gran amb una acció individual fins al 0-7 que posava el 29-36 abans que el tallara Sisko, però Ojeleye continuava anotant, esta vegada amb un altre triple. El base eslové del Río Breogán assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però tres punts seguits de Chris Jones portaven a Mrsic a parar el partit amb el seu equip nou a baix a tres minuts per al descans. El conjunt gallec es va aprofitar d'un parell d'errors de l'equip taronja per a menjar-se cinc punts de desavantatge abans que Jones encertara des de la mitjana distància. Amb problemes de faltes en la posició de quatre, Valencia Basket es va adaptar a l'aposta de jugar amb una ala-pivot xicotet que al Río Breogán li havia eixit bé amb Momirov i els gallecs van aprofitar els errors per a equilibrar el partit i manar el partit al descans amb empat a 44.

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Ojeleye i un 2+0 de Harper però el conjunt gallec continuava aprofitant els errors no forçats per a mantindre's pegat en el marcador malgrat que es va ficar prompte en bonus i Valencia Basket treia viatges a la línia del tir lliure. Inglis va retornar el mat de Fernández i Davies continuava sumant des de la línia de personal encara que Agravanis posava el 53-54 en arribar a la meitat del segon acte. Jogela col·locava per davant als locals però dos tirs lliures de Harper i un triple de Robertson van obrir un parcial que va allargar Jones des de la mitjana distància per a portar a Mrsic a gastar el temps mort. Un triple de Sisko va tallar el parcial en 0-7 però Jones ho va retornar per a deixar el marcador en 58-64 amb deu minuts per jugar.

Tres punts seguits de Puerto van estirar de nou la renda a nou abans d'un mat de Jogela que va tallar tres minuts sense encaixar. Davies i De Larrea van intercanviar papers perquè el base val·lisoletà rebera l'assistència i anotara en la pintura i després d'una recuperació, un mat del pivot taronja posava per primera vegada la renda per damunt de la desena abans que Sergi García posara el 62-71 a cinc minuts del final. Una cistella des de la mitjana distància de De Larrea i una recuperació que va acabar amb una safata de Puerto estiraven encara més l'avantatge valencià però un triple de Jogela i dos tirs lliures de Sisko retallaven per a un Río Breogán que es negava a soltar-se del partit i que entrava amb 68-75 als últims tres minuts del partit. Un tir lliure de Davies i un triple sobre la botzina de possessió de Robertson van donar aire al quadre valencià i malgrat que el quadre local ho va intentar fins al final, ja no quedava temps per a la reacció i la victòria va ser per al quadre valencià per 75-80.