Rècord d'ingressos per a un Valencia Basket que creix a través de L’Alqueria

29/09/2023

Valencia Basket va superar la passada temporada (22-23) el seu rècord d'ingressos gràcies a un notable creixement en diferents àrees, destacant el desenvolupament de les activitats d'explotació de L’Alqueria del Basket, una instal·lació que continua exhibint una expansió constant coincidint amb el seu sisé aniversari.

 

El Club va ser capaç de generar l'any passat basquetbolístic un total d'11.615.000 euros d'ingressos per les seues pròpies vies, superant en més de 3 milions els ingressos de la temporada anterior. Esta pujada s'explica en l'increment del ticketing, gràcies a la gran resposta en la venda d'entrades amb més de 30.000 persones passant per la Fonteta, amb l'increment de la quantitat generada per patrocinis, i amb el rècord històric de venda de marxandatge a les botigues del Club. Però hi ha una partida més que ha resultat clau a l'hora d'aconseguir estes xifres: les activitats d'explotació desenvolupades en L’Alqueria del Basket.

 

La casa del bàsquet europeu de formació complix estos dies 6 anys de vida, amb una ràpida expansió internacional que s'evidencia al seu torn en la participació creixent en totes les activitats obertes que s'organitzen. Valencia Basket ha organitzat gràcies en gran manera a les possibilitats que oferix la seua instal·lació nombrosos Campus i Escoles, arribant per primera vegada a les 26 activitats al llarg de la temporada, amb més de 2.400 xiquets i xiquetes, superant els 13.000 en els 6 últims anys.

 

De la mà de la instal·lació creix també el programa El teu Col·le en L’Alqueria, a través del qual diferents col·legis coneixen la instal·lació, la Cultura de l'Esforç i el bàsquet en una experiència que cada vegada provoca la visita de més centres. En este sisé any de vida 52 col·legis de tota la Comunitat Valenciana s'han acostat al bàsquet, amb més de 2.500 xiquets i xiquetes, la qual cosa suposa un total de més de 12.000 des que es va crear l'activitat.

 

Per si no fos prou, el centre referència del bàsquet de formació va inaugurar la seua pròpia competició amateur fa ja 4 temporades baix el nom de Lliga Sènior Quirónsalud, i esta també és un gran reflex del creixement esmentat. En el sisé any de L’Alqueria es van inscriure 56 equips masculins i femenins, 20 més que l'any anterior, xifra ja obsoleta en comparació a la d'esta campanya, en la qual s'han tornat a batre registres. Amb tot això, els ingressos per activitats d'explotació superen per primera vegada els 2 milions d'euros.

 

L'aportació dels seus Mecenes Juan Roig i Hortensia Herrero continua permetent que València gaudisca d'un projecte de bàsquet d'elit a tots els nivells, i paral·lelament el Club treballa per a ser cada vegada més sostenible, incrementant els seus ingressos i el gap entre estos i les despeses, sempre sense deixar de costat l'objectiu de ser competitius esportivament en totes les competicions en les quals es participe.

 

Consolidació esportiva i en xarxes socials

Les dades econòmiques es complementen amb la consolidació de la presència de jugadors i jugadores taronja amb les seleccions espanyoles de formació. En este sisé any de vida del planter i l'escola de Valencia Basket en L’Alqueria, hi ha hagut un total de 28 convocatòries amb la selecció, deixant a més 17 medalles en les vitrines del Club, 12 per a jugadors i jugadores i 5 per a tècnics o preparadors. A més Lucas Marí i Mirembe Twehamye van debutar amb els equips professionals inscrivint el seu nom al Mur dels Somnis, eixe espill en el qual mirar-se per als més xicotets amb forma de llistat de jugadors que es van formar en el Club i van debutar al màxim nivell.

 

També la comunitat Alqueria del Basket es consolida en xarxes socials, àmbit en el qual el creixement és constant des de la seua aparició. Amb els seus comptes de Facebook, Instagram i Twitter supera ja els 34.000 seguidors, més de 2000 nous respecte al seu cinqué aniversari.

 


TAGS: