Dos de dos a la Turkish Airlines EuroLeague en altra Fonteta de bogeria (77-74)

13/10/2023

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Bouba Touré. El pivot senegalés va ficar la primera del partit i malgrat la resposta de Papagiannis, Robertson va clavar el triple i Jones va habilitar a Touré per al mat. Un triple de Dorsey ho equilibrava però una acció individual de Jones permetia arribar amb un xicotet avantatge a la meitat del primer acte. Una recuperació que Jovic va convertir en dos punts, un triple de Reuvers i un 2+1 de Davies van estirar l'avantatge valencià, que tres punts seguits de Inglis van ampliar per damunt de la desena i portaven a Itoudis a parar el partit. Tot i l'aturada, una pèrdua forçada per Claver i una anella passada del propi aler valencià ho deixava en 22-9 al final del primer quart.

Madar va tallar el parcial en 15-2 en la primera acció del segon acte i encara que Claver la va retornar, una acrobàtica safata de Guduric mantenia activa l'ofensiva turca. Un triple de Jovic posava una nova màxima en +14 però Fenerbahçe trobava ara en Guduric i Wilbekin la manera de retornar els colps per a posar el 31-18 a cinc minuts per al descans. Els interiors de l'equip turc van produir una jugada de tres punts però Jones va trobar a Pradilla per al alley-oop i Reuvers va convertir des de la mitjana distància per a disparar a quinze l'avantatge taronja. Dorsey va traure viatges a la línia del tir lliure i va obrir un parcial que van ampliar Sanli i Madar per al 36-28 abans d'un triple de Robertson que Dorsey li va retornar i Madar va continuar menjant-se avantatge taronja per a arribar amb 39-33 al descans.

Jones va anotar la primera de la segona meitat i després del triple de Madar, Davies es va fabricar la cistella en una acció individual. Dorsey i Sanli també va convertir des de darrere de l'arc per a retallar i una pèrdua que va acabar en mat de Sestina empatava el partit a 45. Partit nou a 6:20 per a acabar el tercer acte. Un 2+0 de Jones, una acció individual de Inglis i una bona circulació que va acabar amb un mat de Davies va donar un poc de l'aire al quadre taronja i una jugada amb tècnica al tècnic turc li va donar tres tirs lliures al propi Davies per a un parcial de 9-0 que va tallar Guduric des de la línia de personal. Els tirs lliures de Puerto i Ferrando van estirar una altra vegada l'avantatge a la desena abans de dos triples de Wilbekin i Hayes-Davies, encara que un tir lliure de Touré ho deixava en 58-53 amb deu minuts per jugar.

Ojeleye es va fabricar la primera de l'últim acte i després va traure una falta de tres tirs que no va perdonar però un palmeig de Papagiannis i un triple de Hayes-Davies posaven el 63-58 a set minuts per al final. Una antiesportiva xiulada a Ojeleye es va quedar en un punt i Davies va rebotejar en atac per a convertir baix l’anella encara que Wilbekin va anotar el triple per a entrar amb 65-62 en els últims cinc minuts. Davies va convertir des de la mitjana distància però una cistella de Papagiannis va portar aparellada una tècnica a Mumbrú que Wilbekin no va aprofitar. Encara que sí que ho va fer en la següent acció per a retallar a un i Hayes-Davies li donava la volta al marcador amb el 67-68 a tres minuts del final. La resposta taronja va ser un 2+1 de Inglis al qual va contestar Dorsey amb un triple. Davies va convertir des de la mitjana distància, els dos equips van intercanviar fallades en el tir i la defensa taronja va provocar que l'equip turc esgotara la possessió per a entrar a dalt en l'últim minut. Jones va amagar la pilota per a soltar una bomba carregada de talent que va acabar entrant per l’anella. Wilbekin va anotar la safata ràpida i va haver-hi una tècnica a Dorsey per trepitjar la línia que va suposar a més la seua eixida del partit i li va donar un tir lliure a Jones que no va perdonar. El Fenerbahçe va recuperar la pilota en la treta de banda i Wilbekin va traure una falta de tirs però va fallar el segon. Va haver-hi falta ràpida sobre Ojeleye que no va fallar des de la personal i el triple a la desesperada del Fenerbahçe no va entrar perquè el partit acabara amb 77-74.