Consistència a la Fonteta per a continuar invictes a Europa (75-66)

18/10/2023

València Basket va sumar el seu tercer triomf en la Turkish Airlines EuroLeague en imposar-se al Maccabi Playtika Tel Aviv per 75-66 en un partit en el qual l'equip taronja va agafar velocitat després d'un inici en el qual li va costar anotar per a anar-se guanyant per un al final del primer quart. La dupla Jovic-Inglis va protegir l'avantatge que l'equip taronja va aconseguir amb un parcial de 9-0 i encara que es va veure per darrere darrere l'altre moment de dificultats per a anotar, un triple d'un excel·lent Claver va encendre un parcial de 14-0 amb protagonisme per a Jovic i Reuvers per a obrir una renda al voltant de la desena que va poder defensar fins que el Maccabi va trobar encert en el triple per a acostar-se a tres a dos minuts del final. L'aparició en eixe moment de Davies i Inglis va tancar el tercer triomf en l'Eurolliga, el seté consecutiu.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. L'equip israelià va convertir les dues primeres del partit però Inglis va inaugurar el compte taronja des del tir lliure i Jones va recuperar una pilota per a anotar en transició. Puerto va ballar en el pal baix per a ampliar el parcial local però cinc punts seguits de Cohen i un triple de Brown col·locaven el 6-12 en arribar a la meitat del primer acte. Jones va retornar el triple i Inglis va convertir un ganxo, la qual cosa es va unir a dos tirs lliures de Davies, però l'equip israelià es mantenia per damunt ja que el quadre taronja no treia rèdit en l'altre costat a les bones defenses. Un triple de Claver i una safata de Jovic van col·locar per primera vegada per damunt al quadre taronja per a arribar amb 18-17 al final del primer quart.

Reuvers va convertir des de la mitjana distància la primera del segon acte i Jovic va habilitar a Claver en la pintura per a la cistella baix l’anella per a elevar el parcial a 9-0 abans que el frenara Colson amb quatre punts seguits i un triple de Webb posara el 22-24 en arribar a la meitat del segon acte. Una recuperació va acabar amb un alley-oop baixat per Pradilla i l'ala-pivot aragonés va assistir a Puerto per a la cistella en la pintura després d'una recuperació i encara que Cleveland va activar l'ofensiva israeliana, Jovic primer anotant i després assistint a Inglis en carrera per a protegir la xicoteta renda valenciana. Una bona circulació va acabar amb el mat de Pradilla que deixava el marcador en 33-29 en arribar al descans.

A l'equip taronja li va costar anotar després de l'intermedi i l'equip israelià va castigar les pèrdues i ho va empatar abans d'un triple en transició de Robertson després d'una bona defensa. Colson i Rivero posaven per damunt al quadre israelià amb el 36-40 en arribar a la meitat del tercer acte. Després del temps mort, Claver va clavar el triple i Jovic primer va assistir a Pradilla per a la cistella a taula, després va atacar l’anella per a la safata i després va assistir a Reuvers per al triple. Tot i el temps mort visitant, un triple sobre la botzina de Ferrando, un tap de Reuvers i un tir lliure de l'interior nord-americà feien més gran la ferida fins als deu punts abans que Brown tallara el parcial en 14-0 i Nebo esmaxara per a deixar-ho en 50-44 amb deu minuts per jugar.

Una anella passada de Touré i tres tirs lliures de Josep Puerto van posar una nova màxima renda abans d'un triple i un tir lliure de Webb per al 55-48 a un poc menys de huit minuts per al final. Jones va assistir a Touré que va baixar el alley-oop i una recuperació del senegalés li va donar l'oportunitat al mateix Jones de clavar el triple. Una falta amb posterior tècnica al propi base taronja li va donar a Brown tres tirs lliures per a posar el 60-51 a cinc minuts per a acabar. Jovic es va deixar un tir des de la línia de personal i va aparéixer Lorenzo Brown per a retallar a cinc abans d'una importantíssima cistella després de rebot ofensiu de Inglis. Un ganxo de Cohen contestava i encara que Claver va contestar ràpid en l'altre costat, un triple de Colson posava el 65-61 a punt d'entrar en els últims dos minuts. Davies es va escórrer fins a l’anella per a la safata però Blatt mantenia l'encert en el triple visitant per a baixar a tres. Brandon va traure la falta per a convertir dos tirs lliures i després li va posar un tap a Brown que va habilitar a Inglis per a traure-li la falta en el pal baix a Colson i convertir els dos llançaments des de la línia de personal. Davies va anotar altres dos més i va tancar el marcador en 75-66.