Derrota en la pista del Anadolu Efes Istanbul (77-73)

20/10/2023

Valencia Basket va sumar la seua primera derrota en la Turkish Airlines EuroLeague en caure en la pista del Anadolu Efes Istanbul per 77-73 en un partit en el qual es va sobreposar a la pujada d'intensitat de l'equip turc en la segona meitat i va lluitar fins al final per a seguir en partit i entrar dos a baix en els últims segons. El talent de Beaubois i Larkin va ser claus al final per a decantar la balança de costat local. En la primera meitat, el quadre taronja va eixir fort i va resistir als arreons de l'equip turc per a anar-se guanyant per dos al descans amb Jovic i Pradilla assumint protagonisme ofensiu. Després del descans, un parcial d'eixida amb un gran Inglis li va donar un xicotet avantatge al quadre valencià que el conjunt turc va eliminar pujant el nivell físic amb Tyrique Jones i retornant el parcial per a tornar a posar-se per damunt. Encara que el talent dels seus exteriors permetia vore l’anella al Anadolu Efes, l'equip taronja va trobar un poc d'encert exterior per a mantindre's dins del partit, però Beaubois va aparéixer per a donar-li el triomf als seus.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bouba Touré. El pivot senegalés va ficar la primera del partit i després d'una recuperació de Jones, Claver va convertir el triple i Pradilla va palmejar dins un tir de Touré per a un parcial d'eixida de 0-7 que va tallar un triple de Larkin. Clyburn i Thompson van aparéixer per a retornar el parcial però Touré va convertir en la pintura per a arribar amb 7-9 a la meitat del primer acte. Una acció individual de Chris Jones i un mat de Pradilla després d'una excel·lent passada de Jovic mantenien per damunt al quadre taronja però l'equip turc retornava els colps perquè el partit seguira equilibrat. Un palmeig de Puerto es va trobar amb un triple de Willis que posava per primera vegada a dalt al Anadolu Efes per a arribar amb 18-15 al final del primer quart.

Un triple de Thompson va ampliar el parcial local fins que Jovic el va tallar encistellant des de la mitjana distància. Un triple de Puerto va tornar a equilibrar el partit i una bona defensa va acabar amb una cistella en acció individual de Jones però un mat de Thompson portava a Mumbrú a parar el partit amb 25-23 a sis minuts per al descans. Un triple de Ferrando des de la cantonada i una acció en el pal baix que es va fabricar Inglis van trobar la rèplica de cinc punts de Clyburn i Larkin posava el 32-28 a quatre minuts per a l'intermedi. Jovic es va fabricar la safata per dues vegades per a portar a l'equip turc a parar el partit però després de l'aturada, Davies va trobar a Inglis en la pintura per a donar-li la volta al marcador abans d'un 2+0 de Beaubois. Un triple de Robertson va ser respost per una jugada de quatre punts de l'equip turc però un tir lliure del canadenc i una cistella de Pradilla manaven el partit al descans amb 38-40.

Claver va començar acaparant el protagonisme ofensiu en l'inici de la segona meitat i Jones va clavar un triple i Inglis va córrer el camp per a la safata en transició per a donar un xicotet avantatge al quadre valencià. Una cistella en el pal baix de Inglis va ampliar el parcial i va posar una màxima renda fins que Tyrique Jones va baixar un alley-oop per a tallar el parcial en 0-7 i posar el 43-50 en arribar a la meitat del tercer acte. La capacitat atlètica del pivot del quadre turc i un triple de Beaubois van portar a Álex Mumbrú a parar el partit amb 48-50 després que el Anadolu Efes retornara el parcial. I malgrat un tir lliure de Bouba, un triple de Larkin i una cistella en transició de Clyburn li van donar la volta al marcador. Puerto va córrer el camp per a tornar a equilibrar-ho però l'energia de Tyrique Jones va impulsar al quadre local per a arribar amb 57-53 amb deu minuts per jugar.

Dos tirs lliures de Jones van obrir l'últim acte però Larkin i Thompson posaven el 61-55 a set minuts per al final. Robertson va trobar a Pradilla en la pintura i Inglis va convertir un triple però Thompson i Beaubois retornaven tots els colps per a dalt a l'equip local. Un triple de Puerto continuava retallant i Davies va retornar la cistella de Tyrique Jones. L'equip taronja no va aprofitar un parell de tirs per a tornar a posar-se per damunt i el partit va entrar en els últims dos minuts amb 67-65. Un 2+1 de Beaubois va donar aire al quadre local, Davies es va deixar un tir lliure i el Anadolu Efes va circular bé la pilota per al mat de Clyburn que estirava a sis l'avantatge local. Un triple i una cistella en la pintura de Davies eren l'última mostra que l'equip taronja volia agarrar-se al partit però a penes quedava temps per a obrar la remuntada i el partit va acabar amb un resultat de 77-73.