Reacció de caràcter per a igualar el millor inici en Eurolliga davant ALBA Berlín (79-71)

02/11/2023

Valencia Basket va remuntar en una recta final defensiva de màxim nivell per a emportar-se un partit que l'ALBA Berlín li havia posat molt difícil i imposar-se per 79-71 per a mantindre la imbatibilitat de la Fonteta i igualar el millor inici en Eurolliga. Després d'una primera meitat igualada, l'equip taronja no va trobar encert per a obrir bretxa en el seu millor moment en el tercer quart i va entrar quatre a baix en els últims quatre minuts. En eixe moment, va pujar el llistó defensiu per a tancar la seua anella i aconseguir un parcial de 11-0 amb un Davies imperial per a certificar la cinquena victòria en l'Eurolliga i mantindre la imbatibilidad europea de la Fonteta.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Boubacar Touré. Un triple de Semi va replicar a la cistella inicial de Brown i el nigerià va trobar primer a Bouba per al ganxo i després va convertir un altre triple des de l'altra cantonada. Cinc punts seguits de Olinde posaven el 8-9 en arribar a la meitat del primer acte però dos tirs lliures de Ojeleye (que es va anar a descansar amb huit punts) i un encert des de la mitjana distància de Jones mantenien el partit equilibrat. Chris Jones es va inventar una passada de fantasia per al mat de Reuvers i després es va deixar un des de la línia de personal per a deixar-ho en 15-14 al final del primer quart.

Delow i Matt Thomas tornaven a posar per damunt al quadre visitant malgrat que Harper amb quatre punts seguits va trobar un poc d'encert en un inici de baixos percentatges de l'equip taronja. Puerto va atacar l’anella amb decisió per a la safata i Inglis es va fer gran en la pintura però els tiradors de l'ALBA mantenien al quadre alemany per damunt. De nou Inglis i Davies aprofitant una estratègia de fons van convertir i Harper va traure un altre viatge a la línia del tir lliure però Matt Thomas va encadenar dos triples i Thiemann va convertir en la pintura per a empatar-ho a 29 a cinc minuts per al descans. Thomas continuava ficant per a asseure's amb 13 punts i Spagnolo col·locava el 31-33 abans que Ferrando connectara amb Pradilla per a la safata i Ojeleye convertira un triple des de la cantonada. Thiemann i Olinde s'obstinaven a mantindre per damunt al quadre alemany però Jones es va unir a Ojeleye a l'hora d'anotar des de darrere de l'arc i va convertir una acció individual sobre la botzina del descans per a manar el partit a l'intermedi amb 41-39.

Davies a passada de Jones va ficar la primera de la segona meitat però dos triples seguits de Brown i Schneider tornava a posar per damunt als alemanys i un mat després de recuperació del mateix Brown portava a Mumbrú a parar el partit amb 43-47. L'equip taronja va pujar el llistó defensiu, Inglis va tallar el parcial en 0-8 anotant en la pintura i Ojeleye va convertir des del tir lliure, la qual cosa unit a una canastra després de rebot ofensiu de Davies i un 2+1 de Jovic retornava el parcial per a tornar a posar a dalt al quadre valencià. Delow ho tallava en 9-0 i encara que Harper clavava el triple, Thomas li va retornar i Procida continuava menjant-se renda taronja encara que Jovic es va deixar un tir lliure per a deixar-ho en 56-54 amb deu minuts per jugar.

Procida va castigar un error per a tornar a empatar-lo i Bean col·locava el 56-58 abans d'una cistella en acció individual de Jovic. Procida es va deixar dos tirs lliures abans d'un triple de Reuvers al qual li va replicar amb un altre Brown i Thiemann des del tir lliure posava el 61-64 amb cinc minuts per jugar. Jones va convertir des de la mitjana distància però Brown va ficar un triple per al 63-67 a quatre minuts del final. Un rebot ofensiu de Davies va habilitar a Ojeleye per a retornar el triple i després de recuperació, Harper es va anar a l’anella com un llamp per a ficar la safata que li donava la volta al marcador. Després d'una bona defensa, Davies va convertir des de la mitjana distància i després d'una altra bona acció arrere, el propi Davies va ballar en la pintura per a anotar a donar-li aire a l'equip taronja amb dos minuts per disputar. Després del temps mort, Valencia Basket no va deixar atacar a l'ALBA recuperant la pilota fins a dues ocasions en la mateixa jugada que va acabar amb una assistència per al mat de Davies. Brown tallava el parcial en 11-0 per a posar el 74-69 però Davies es va fabricar el corredor fins a l’anella per a una safata increïble i darrere l'altre exercici defensiu, una anella passada amb tir addicional convertit per Ojeleye tancava un triomf que va acabar arribant per 79-71.