Victòria a la Fonteta per a recuperar sensacions abans de l'aturada (72-47)

03/11/2023

Valencia Basket aconsegueix una valuosa victòria davant IDK Euskotren a la Fonteta abans de l'aturada per la finestra FIBA de classificació per a l'Eurobasket 2025. El conjunt taronja, que va arrossegar la falta d'encert de l'últim partit d'Eurolliga en la primera part, va saber créixer durant el partit i, des de la defensa, traure el triomf davant un físic conjunt basc. Les millors van ser Carrera i Casas. L'equip de Rubén Burgos queda amb un 5-1 en la LF Endesa i ja no tornarà a disputar competició oficial fins dins de dues setmanes

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Les basques inauguraven el partit amb un 4-0 protagonitzat per Fankam. Hempe responia per a estrenar a l'equip. No obstant això, un altre 4-0 de les visitants provocava el primer temps de Rubén Burgos. Valencia Basket estava tenint problemes per a moure la pilota i frenar l'anotació interior d'elles i tancar el rebot. Amb només 2 punts en els 5 primers minuts i després de diversos atacs infructífers, Fingall endollava un triple, però Espanya es feia un parcial particular de 5 punts que ampliava la seua màxima fins al moment a 8 punts. En eixe moment era Gülich qui el parava, encara que era insuficient. Continuaven fent falta punts. El primer quart finalitzava amb 8 a baix.

Les sensacions no eren molt millors en el segon quart. Encara que Carrera estava trobant més anotació per a Valencia Basket, IDK Euskotren continuava anotant. La defensa taronja sí havia pujat un nivell d'intensitat, però no s'estava convertint en punts. Buenavida, una de les més actives en la pressió de la pilota, marxava de pista adolorida després d'un llance per robar una pilota. L'encert de Carrera va espentar a l'equip, que feia un 5-0, reduint a 3, i provocant el temps mort de Muguruza. Les basques es posaven a defensar en zona, perquè les taronja estaven fent mal en la zona. Per sort, Carrera continuava liderant i amb un triple seu empatava la trobada. Taules al descans (29-29).

L'eixida després del pas pels vestuaris va ser intensa i amb confiança. Això es va traduir en un 6-0, que suposava posar un primer avantatge de 6 punts, a més de fulminar l'atac visitant amb una defensa asfixiant. Fankam tallava la mala ratxa de les seues, que portaven quasi meitat de quart sense anotar. No obstant això, després de canastra de Hempe, Muguruza parava el partit. Buenavida tornava a pista per fortuna després de l'esglai de la primera part. Ara Valencia Basket dominava el ritme del partit i un 7-0 iniciat per Romero continuava pujant l'avantatge, que arribava a 10 punts. Això sí, l'equip continuava treballant des de la defensa. Amb eixe matalàs arribaven les de Rubén Burgos a l'últim període.

Valencia Basket estava llançat i feia un parcial irresistible per a sentenciar la trobada en l'inici de l'últim quart, iniciat per Alba i tancat per una espectacular Gülich. 13-0 i +22 en el marcador mancant poc més de 5 minuts per al final. IDK no aconseguia anotar en joc i portava només 5 punts anotats. L'equip taronja va continuar colpejant amb un bon moviment de pilota i sense baixar els braços en defensa. La renda pujava a 27 punts. Valencia Basket va mantindre la diferència fins al final del partit i es quedava amb la victòria.