Valencia Basket patix per a sumar a la Fonteta davant Casademont Zaragoza (76-69)

12/11/2023

Valencia Basket es va sobreposar a les dificultats i va patir de valent per a sumar la seua setena victòria en la Liga Endesa en imposar-se a la Fonteta al Casademont Saragossa per 76-69. Va patir pels problemes de les seues bases que van jugar malgrat no estar al 100% després de la lesió d'última hora de Harper. Va patir en una primera part en la qual sempre va ser quasi sempre per darrere davant un rival que va castigar cada error taronja. Va patir i va apretar les dents per a pujar el llistó defensiu en el tercer quart i es va posar per davant amb punts de Xabi López-Arostegui i Puerto. Va patir malgrat posar-se nou a dalt en l'últim quart amb la reacció de l'equip aragonés i amb la Fonteta encesa després d'una falta antiesportiva xiulada a Xabi que el Casademont Zaragoza a penes va aprofitar un triple de Jones li va donar un altre colp al partit. Però va fer falta més per a tombar a un rival que es negava a soltar-se del partit i que es va acostar a quatre en l'últim minut però la connexió entre Jones i Davies va acabar decantant la balança de costat taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. L'aler basc va ficar la primera del quadre taronja però Watt i Yusta van col·locar per damunt al quadre aragonés amb el 2-6 quan no s'havien disputat ni els dos primers minuts. Des de la defensa, l'equip taronja va poder córrer per a traure dos tirs lliures de Jones i una cistella en la pintura de Davies i un 2+1 de Okafor va ser respost per un triple de Xabi. Yusta va retornar el triple i una pèrdua va permetre a Cinciarini posar el 9-14 en arribar a la meitat del primer acte. Xabi continuava trobant l’anella i Davies va traure un viatge a la línia de tirs lliures, la qual cosa unida a dues bones defenses van permetre a Inglis anotar una safata de palomero i a Xabi traure dos tirs lliures (es va anar amb 9 punts en el primer quart) per a posar per davant per primera vegada al quadre taronja. Però el Casademont Zaragoza continuava castigant els errors per a mantindre's per damunt però un triple de Reuvers i una safata sobre la botzina del quart de Jovic ho deixaven en 22-23 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Robertson al qual va respondre Okafor amb un altre. Una safata de Jovic va replicar als tirs lliures de Langarita i un triple de Semi als punts de Sulejmanovic, però uns bons minuts del jove base de l'equip aragonés mantenien per damunt al quadre aragonés amb el 30-34 a sis minuts per al descans. Touré es va fabricar la cistella en la pintura però el Casademont Zaragoza de la mà de Langarita castigava dur cada error. Un triple de Jones va ser replicat per un altre de González i quatre punts seguits de Kravic estiraven a huit l'avantatge visitant encara que Pradilla ho deixava en 37-43 en arribar al descans.

L'equip taronja va eixir intens després de l'intermedi però només va aconseguir carregar-se de personals i vore's nou a baix després d'un triple de Okafor. Almenys la maquinària ofensiva anava funcionant amb una pilota interior que Inglis va convertir en dos punts i un triple de Puerto. La intensitat no baixava i encara que l'equip es va ficar ràpid en bonus una cistella després de rebot ofensiu de Inglis portava a Fisac a parar el partit. Un 2+1 de Smith parava el parcial en 7-0 i col·locava el 46-51 en arribar a la meitat del tercer acte però Xabi anotava després d'una bona circulació i després clavava un triple després de rebot ofensiu per a empatar-ho. Un triple de Puerto posava una altra vegada per damunt al València Basket i després d'una altra recuperació, un 2+1 de l'aler d'Almussafes donava un poc d'aire al quadre taronja. Cinciarini des del tir lliure posava el 57-53 al pas pel minut 28 i Ojeleye va retornar el triple de Okafor, la qual cosa unit a una acció individual de Robertson ho deixava en 62-58 amb deu minuts per jugar.

Un encert trepitjant la línia de tres de Robertson i una cistella després de rebot ofensiu de Pradilla portaven a Fisac a gastar el temps mort amb huit minuts i mig per jugar. L'equip taronja no va trobar l'encert en l'escorta canadenc però va tancar la seua anella en les següents accions i Ojeleye va convertir en una acció individual encara que Gielo des del tir lliure i Okafor posaven el 68-62 a cinc minuts del final. Un rebot ofensiu en un tir lliure de Okafor va acabar amb una antiesportiva de Xabi López-Arostegui després d'una espenta de Watt que els àrbitres no van revisar encara que l'equip aragonés només va aprofitar un dels tirs lliures i Jones va convertir el triple en l'altre costat. Amb la Fonteta encesa, Xabi va traure la falta en atac de Smith i després va convertir una safata per a portar a Fisac a gastar el seu últim temps mort. Yusta i un triple de Watt posaven el 73-68 i després d'un mal atac, Bell-Haynes ficava el partit en l'últim minut amb 73-69 i Jones va trobar a Davies per a un 2+1 que va matar el partit definitivament perquè acabara amb 76-69.