Valencia Basket no pot contra les líders a la Fonteta (64-88)

05/12/2023

Valencia Basket no pot davant les líders invictes del grup de la EuroLeague Women i cau a la Fonteta, on no perdia des de feia 8 mesos. Encara que va faltar l'encert i defensa en alguns moments del partit, l'equip va lluitar contra vent i marea davant un Fenerbahce Alagoz Hòlding pràcticament infal·lible, amb Meesseman i Howard infal·libles. Les taronja tenien la baixa d'última hora de Bec Allen. Bones actuacions de Fingall i Buenavida. Amb un balanç de 3-5, les de Rubén Burgos tenen per davant 6 jornades, 4 d'elles a casa, per a revertir la situació i lluitar pels playoffs.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Nadia Fingall i Marie Gülich. El partit l'estrenava Howard de tres per a elles i Fingall feia el propi per a Valencia Basket sota el cércol i amb assistència de Ouviña. Bon inici perquè, malgrat el poder ofensiu de les turques, que ficaven pràcticament tot el que tiraven, l'equip estava amb confiança en atac i impedint que marxaren en el marcador. Això sí, faltava tir exterior i cuidar més la pilota per a evitar les transicions visitants. I va començar a llastrar. Un 5-0 que pujava la seua renda a 11 punts obligava al primer temps mort de Rubén Burgos. Però l'equip no va trobar solucions ni en atac ni en defensa. El parcial en contra al final del quart era de 9-0 i la diferència arribava a 15 punts.

Hempe frenava la sagnia en l'inici del segon, però ací quedava tot. L'ansietat s'ensenyoria de l'ofensiva taronja i elles seguien sense fallar res, fins i tot després de bones defenses. Un 6-0 de Fenerbahce elevava la seua renda a 20 punts. Continuava fent falta una rèplica més contundent, perquè l'equip arribava només a fer un 5-1. Una altra envestida visitant tornava a pujar la diferència, que ara arribava a 22 punts. Rubén Burgos tornava a demanar temps mort. Valencia Basket estava sumit en un caos en tots dos costats de la pista del qual no aconseguia eixir. Després que una Meesseman imparable pujara la seua renda a 24 punts, apareixia Fingall amb un 5-0 particular per a reduir a 18. Encara que l'equip estava crescut i el va intentar, no va poder sumar en atac i Fenerbahce ho va aprofitar per a tornar a posar-se per damunt dels 20 al descans (26-47).

Buenavida anotava dos tirs lliures després del pas pels vestuaris, però dues pèrdues consecutives amb les seues corresponents canastres de Fenerbahce provocaven el temps mort de Rubén Burgos a minut i mig. La tònica continuava sent la mateixa i a cada canastra taronja hi havia un xicotet parcial visitant. Pujaven la distància a 25 punts, però després de pèrdua i canastra de Buenavida, que deixava entreveure un lleuger descontrol en Fenerbahce, Garnier demanava temps mort. Meesseman pujava la seua renda a 26 poc després, però apareixien Buenavida i Fingall per a retallar a 20. Encara que la distància era gran l'equip continuava creient i lluitant. Casas els agafava el testimoni amb dues canastres seguides que trencaven la barrera dels 20 punts, reduint a 18. Per desgràcia, per molta defensa que hi haguera, les turques continuaven anotant. A base de triples l'equip tornava a reduir, aquesta vegada a 17, però semblava impossible continuar baixant. No fallaven. El tercer quart acabava amb un -20.

Amb els últims deu minuts per davant, Torrens reduïa a 18 però, una vegada més, apareixien Meesseman i Howard en la pintura per a fulminar. 6-0 entre elles dos i temps mort de Rubén Burgos. L'equip no deixava d'intentar-lo i tornava a baixar la diferència a 19 punts, però quedaven menys de 5 minuts. Fenerbahce ara no estava ficant. Buenavida, que estava fent un partidazo, posava en complicacions al rival amb un 2+1. El desavantatge baixava a 16 i Garnier ho parava. Per desgràcia, apareixien Meesseman i McBride per a allunyar qualsevol esperança. A menys de 2 minuts havia tornat el -20. La primera derrota a casa des d'abril.