Triomf des de la defensa en la pista del LDLC ASVEL Villeurbanne (55-78)

08/12/2023

Valencia Basket va tornar a sumar fora de casa en l'Eurolliga en imposar-se en la pista del LDLC ASVEL Villeurbanne per 55-78 en un partit en el qual va anar dominant al principi fins que l'entrada de De Colo va activar l'ofensiva francesa per a posar per davant al quadre local. En una primera meitat sense encert en el triple, l'equip taronja va encadenar tres seguits per a un parcial de 2-11 que li va permetre anar-se guanyant per una cistella al descans. En els últims cinc minuts del tercer quart l'equip taronja va tancar la seua anella per a aconseguir un parcial de 0-14 que li va permetre entrar per davant en l'últim acte. I no va rebre una cistella en joc durant deu minuts per a mantindre estable el seu avantatge. La lesió muscular de Harper va refredar un poc al quadre taronja però va sobreviure a la pressió local i quatre triples seguits de Jones van acabar de matar el partit

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. Ojeleye va capturar el seu propi rebot per a anotar la primera cistella taronja després d'un encert inicial de Lee, la qual cosa unit a un triple de Puerto va donar un avantatge al quadre taronja que un 2+1 de Inglis i dos tirs lliures de Davies van protegir tot i el triple de Lauvergne. Jones des de la mitjana distància i un mat de Ojeleye es van trobar amb un nou encert exterior de Lauvergne i Luwawu-Cabarrot per al 13-14 en arribar al minut 6 de partit. L'entrada de De Colo al partit i els errors en el tir exterior van tornar a posar per damunt al quadre francés, la qual cosa va portar a Mumbrú a parar el partit amb 21-16. Un alley-oop baixat per Touré va tallar el parcial però Kahudi també va anotar per a arribar amb 23-18 al final del primer quart.

Un ganxo i un 2+0 de Touré van ampliar el moment ofensiu del senegalés però un triple de De Colo posava el 28-22 a set minuts per al descans. Després de nou errors seguits des de darrere de la línia, Reuvers va convertir un triple des de la cantonada i després d'una bona defensa, Ojeleye va repetir des de darrere de l'arc i Robertson va convertir el triple que tornava a posar per damunt al quadre taronja. Ojeleye es va fabricar la cistella en la pintura però un triple de Luwawu-Cabarrot ho empatava a 33 a dos minuts per al descans. En un final de primera meitat d'intercanvi d'errors, Robertson va convertir des de la mitjana distància per a manar el partit al descans amb 33-35.

La segona meitat va començar amb la mateixa tònica d'imprecisions i fallades en el tir en els dos equips fins que Ojeleye es va inventar una safata malgrat la presència de Fall i Luwawu-Cabarrot va anotar en un parell d'ocasions per a mantindre el partit equilibrat. Un mat de Davies després d'una recuperació va ser replicat per dos encerts de Lighty per al 41-39 en arribar a la meitat del tercer quart. Davies es va fer gran en la pintura per a convertir i després d'una bona defensa, Ojeleye primer va córrer per a traure una cistella amb addicional i després va convertir des de la mitjana distància. L'equip taronja no trobava encert al principi però continuava apretant darrere per a tancar per complet la seua anella i després de provocar la pèrdua, Inglis amb un 2+0, Davies amb una safata i un 3+0 de Harper allargaven el parcial per a arribar amb 41-53 amb deu minuts per jugar.

Després de cinc minuts sense anotar, De Colo va tallar el parcial taronja en 0-14 des del tir lliure però l'equip taronja continuava mossegant arrere i malgrat no convertir res més que un tir lliure de Touré i una safata de Jovic, li valia per a mantindre estable el seu avantatge. Harper va traure una falta de tres tirs que no va perdonar però Lee també va traure un viatge al tir lliure per al 45-59. Harper es va lesionar en una acció que va acabar en assistència per al triple de Puerto i es va retirar entre l'aplaudiment del Ldlc Arena abans d'un 2+1 de Lauvergne que ficava el partit en els últims cinc minuts amb 48-62. La lesió de Harper va refredar a la defensa taronja el que va aprofitar l'equip francés per a convertir en la pintura amb Lauvergne o fer mal amb la seua pressió per a recuperar pilotes i posar el 55-64 en entrar en els últims tres minuts. Quatre triples seguits de Jones van matar les opcions de remuntada local perquè el triomf fora taronja per 55-78.