Valencia Basket sobreviu a la batalla física per a guanyar en la pista de UCAM Múrcia (77-85)

10/12/2023

Valencia Basket es va convertir en el primer equip que trau la victòria del Palacio de los Deportes de Múrcia en un exercici de supervivència en el qual es va sobreposar a tot per a imposar-se per 77-85. Es va sobreposar a perdre en el tercer acte una gran renda que havia aconseguit gràcies a un parcial de 0-20 en el primer quart. Es va sobreposar a la rotació més curta per perdre primer a Xabi López-Arostegui per una lesió en el turmell i a no voler forçar a Semi Ojeleye per precaució en una setmana de triple partit. Es va sobreposar a deixar escapar una renda de dotze punts en els dos minuts finals perquè l’encontre es decidira en la pròrroga. En el temps extra va emergir Brandon Davies en el parcial final de 0-8 que va decidir el triomf a favor del quadre valencià.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Chris Jones, Víctor Claver, Nate Reuvers i Bouba Touré. Jones va convertir la primera del partit i després d'un triple de Sleva, Touré va baixar un alley-oop. Birgander va encadenar dos encerts per al 7-4 però un tir lliure de Bouba i un triple de Xabi donaven un mínim avantatge en arribar a la meitat del primer acte. L'equip taronja va tancar la seua anella en la següents accions i Inglis va anotar després de rebot ofensiu abans que Martin Hermannsson entrara a pista per als seus primers minuts oficials de la temporada. Una anella passada de Xabi portava a Sito Alonso a parar el partit però quatre punts de Inglis i el mateix Xabi des del tir lliure, un 2+1 de Ojeleye i un mat de Davies allargaven el parcial per a arribar al final del primer acte amb 7-23.

Un tir lliure de Ojeleye feia més gran la ferida fins que Radovic des de la línia de personal parara el parcial en 0-20. Davies va convertir des de la mitjana distància però un triple de Caupain posava el 12-26 abans d'una antiesportiva sobre Davies que va suposar una jugada de quatre punts. Després d'una bona defensa, un triple de Puerto posava la renda taronja per damunt de la vintena abans que Xabi López-Arostegui es retirara lesionat en el turmell esquerre. Un tir lliure d'una tècnica i un alley-oop baixat per Touré suposaven un parcial de 0-10 que tallava Hakanson amb un triple per al 15-36 a cinc minuts del descans. L'equip local va retornar el parcial anotant primer des del tir lliure i amb un 2+1 de Ennis i un tir lliure de Kurucs posava el 22-36 abans d'un triple de Reuvers. El quadre murcià continuava traient viatges a la línia de personal per a anar reduint el seu desavantatge però Inglis convertia des de la mitjana distància per a deixar-ho en 26-41 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Caupain, un mat de Ennis i un alley-oop baixat per Diagne que reduïen la renda taronja a huit i portaven a Álex Mumbrú a parar el partit amb 33-41 quan s'havien consumit un poc més de dos minuts de la segona meitat. Tot i l'aturada, Valencia Basket no aconseguia ficar i una jugada de cinc punts de l'equip murcià continuava menjant-se renda taronja fins a un triple de Claver des de la cantonada i dos tirs lliures de Jovic. Un triple de Ennis i una anella passada de Kurucs posaven el 45-46 abans d'un 2+1 de Davies i dues safates de Hermannsson i Jones per a arribar amb 46-53 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Hermannsson va obrir l'últim acte per a allargar el parcial taronja a un 1-10 abans d'una cistella en transició de Sant-Roos que es va autoritzar després de revisió i el tir lliure de la tècnica de Ennis. Martin va repetir des de la mitjana distància i Inglis va traure la falta de tirs però va perdonar el segon abans d'un triple de Ennis i una cistella de Radovic per al 54-59 a cinc minuts del final. Un triple de Inglis i una safata de Jones després de recuperació donaven un poc d'aire al quadre taronja i dos tirs lliures de l'ala-pivot frances col·locaven la renda per damunt de la desena abans que Kurucs posara el 56-66. Inglis continuava produint en atac per a defensar l'avantatge valencià en entrar en els últims tres minuts i un tap de Davies i els seus tirs lliures es van unir a eixe esforç. Però esperonat per un Palacio de los Deportes que els va ajudar a pujar fins i tot en els moments més complicats, UCAM Murcia va continuar apretar amb la seua pressió i va anotar amb tres triples seguits de Ennis i Sant-Roos per a posar el 67-70 a 57 segons del final. L'equip local va recuperar la pilota en la següent acció i després de rebot ofensiu, va empatar el partit a 70 amb un triple de Sant-Ross. El tir de Jones no va entrar i el partit es va anar a la pròrroga.

Una bona circulació va permetre a Claver ficar la primera cistella de la pròrroga i després d'una bona defensa, Davies es va fabricar el ganxo abans d'un triple de Kurucs per al 73-74. Dos tirs lliures de Claver i un altre de Davies van trobar la rèplica d'un ganxo de Diagne i una cistella de Jelinek que empataven de nou el partit, esta vegada a 77. Davies va convertir des de la mitjana distància i després va recuperar la pilota en l'altre costat provocant una acció que va acabar en una falta sobre ell mateix sense perdonar els tirs lliures. Un tap del propi Davies va permetre a Claver córrer per a convertir el mat que ampliava la renda taronja. Un altre tap de Brandon i la seua canastra sobre la botzina el deixaven en 77-85