Amarga classificació a la Copa amb derrota davant Covirán Granada (75-81)

23/12/2023

Valencia Basket va segellar la seua dotzena participació consecutiva en la Copa del Rei malgrat caure davant el Covirán Granada a la Fonteta per 75-81 en un partit en el qual els homes de Mumbrú no van trobar ni energia ni encert en el seu cinqué partit en nou dies davant un rival que es va recolzar en el talent de Felicio primer i en la segona meitat en els punts de Thomasson i Cheatham per a traure la seua primera victòria històrica a la Fonteta. L'equip taronja va començar manant gràcies a l'encert de Robertson però el conjunt andalús el mantenia equilibrat amb les segones opcions que generava amb el rebot ofensiu i es va posar per davant en el segon quart per a acabar anant-se al descans amb dos punts d'avantatge. Una renda que el quadre nassarita va arribar a estirar a onze al final del tercer quart i encara que va arribar a veure's catorze a baix en la primera acció de l'últim acte, València Basket es va acostar, però els triples de Cheatham ja només deixaven marge per a una remuntada a la desesperada que no es va produir

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. Després d'un inici d'intercanvi d'errors, Felicio va estrenar el marcador des del tir lliure abans que un triple de Robertson fora la primera cistella taronja. Jovic va trobar a Inglis per a l'encert en la pintura però Felicio es feia gran en la zona en un equip nassarita que aconseguia segones opcions. Davies des de la mitjana distància i una safata en transició de Robertson ho estiraven un poc fins a un triple de Tomàs per al 9-7 en arribar a la meitat del primer quart. De nou Davies i Kash, esta vegada amb un triple, anotaven per a portar a Pablo Pin a parar el partit al pas pel minut 6. Rouselle va castigar les pèrdues per a posar el 14-10 però Hermannsson va anotar dues safates i després va assistir a Pradilla per a la cistella en la pintura per a mantindre per damunt al quadre taronja pese al bon moment ofensiu dels granadins que el deixava en 20-18 al final del primer quart.

Jones li va manar un alley-oop a Touré per a obrir el segon acte i després va trobar a Pradilla per al ganxo. Després va ser Hermannsson el que després d'una preciosa circulació va trobar al pivot senegalés per al mat però Covirán Granada retornava els colps amb dues canastres de Felicio i un 2+1 de Díaz per al 26-27 al pas pel minut 14. Una safata de Reuvers i dos tirs lliures de Xabi van ser replicats per l'aparició ofensiva de Kayris però dues cistelles, la segona amb addicional, de Davies mantenien per damunt al quadre taronja fins que un triple de Cheatham i dos tirs lliures de Tomàs ho deixaven en 35-37 en arribar al descans.

Davies va obrir la segona meitat anotant des de la mitjana distància i malgrat els tirs lliures de Felicio, una safata de Puerto després de recuperació i una antiesportiva sobre Inglis que es va quedar en una jugada d'un punt per a donar un fugaç avantatge abans que Felicio i un triple de Thomasson posaren el 40-46 al pas pel minut 24 en el moment en el qual Damien Inglis es retirava lesionat al vestidor. Davies i una safata en acció individual de Jones van retallar a dues però Rouselle i Tomàs tornaven a estirar l'avantatge granadí posant el 44-52 i portant a Mumbrú a parar el partit. Una acció individual de Jones i un tir lliure de Xabi van trobar la rèplica des de la personal de Rouselle i un mat de Kayris que mantenia estable la renda visitant, que un triple de Rouselle col·locava en onze i un tir lliure d'una tècnica de Díaz ho deixava en 49-60 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Thomasson posava un màxim desavantatge de catorze punts però dos tirs lliures de Davies i una safata de Jones van obrir un parcial que va allargar Reuvers amb el primer triple de la segona part que portava a Pin a parar el partit. Thomasson posava el 56-67 a set minuts per a acabar abans de dues safates seguides de Jones però una safata de Díaz i un triple de Cheatham ficaven el partit en els últims cinc minuts amb 60-72. Reuvers tornava a anotar des de darrere de l'arc però Cheatham li ho va retornar des de deu metres. Una safata de Xabi i una cistella després de rebot ofensiu de Davies ficava a Valencia Basket nou a baix en els últims tres minuts. L'equip taronja tractava d'agarrar-se apretant darrere però no ficava ni els tirs lliures i una cistella de Felicio ho posava quasi impossible. Ho va intentar Valencia Basket però no va aconseguir ficar com per a inquietar la victòria visitant, que va arribar per 75-81.