Derrota en els últims segons en la pista del FC Bayern Munich (85-84)

28/12/2023

Valencia Basket va tancar amb una derrota en la pista del FC Bayern Munic per 85-84 la primera volta de la Turkish Airlines EuroLeague en un partit que es va equilibrar prompte i que va estar apretat amb canvis freqüents en el comandament del marcador i sense que cap dels dos equips poguera consolidar un avantatge fins a la recta final. L'equip alemany va trobar als seus tiradors en el moment decisiu de partit però Davies es va multiplicar per a ficar el partit en un final a cara o creu en el qual va tindre un tir sense quasi temps per a intentar portar-se'l però que no va entrar.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Brandon Davies. Una safata de Jones va ser la primera cistella del partit abans d'un triple de Booker i una cistella de Brankovic que va replicar Pradilla en la pintura. Un 2+1 de Davies i un triple de Jones mantenien el partit empatat en arribar a la meitat del primer acte però els triples d'Edwards i l'entrada de Francisco impulsaven l'ofensiva alemanya per a posar el 15-10 en arribar al minut 7. Jones assumia el protagonisme ofensiu però el conjunt bavarés treia viatges a la línia del tir lliure en una recta final del primer quart en la qual va debutar com taronja Justin Anderson donant-li una assistència a Touré per a una cistella amb addicional que deixava el marcador en empat a 16 al final dels primers deu minuts.

Un encert de Hermannsson i una estratègia de fons que va acabar amb un 2+1 de Xabi, unit a una acció individual de l'aler basc van suposar un parcial de 0-7 que va tallar Obst amb un triple i Weiler-Babb amb una safata per a tornar a empatar-ho. Giffey va castigar un error per a retornar el parcial i posar el 25-23 però un mat de Davies i una cistella de Reuvers mantenien el partit equilibrat. Una acció individual de Hermannsson i el primer triple d'Anderson com taronja donaven un mínim avantatge al quadre taronja però el conjunt bavarés va encadenar dos encerts per a tornar a posar-se per damunt. Davies va convertir des de la mitjana distància i Robertson va anotar el triple, la qual cosa unida a un mat de Pradilla després de rebot ofensiu defensava la mínima renda valenciana per a arribar amb 38-39 al descans.

La segona meitat va començar amb un ganxo i un encert des de la mitjana distància de Davies però Booker i un triple de Bolmaro no deixaven créixer la renda valenciana. Jones es va fabricar la safata i Davies continuava encertant des de la seua distància fetitxe i encara que Booker trobava l’anella, Robertson i un triple de Jones estiraven un poc l'avantatge taronja. Bolmaro i un triple d'Edwards posaven el 50-52 en arribar a la meitat del tercer acte i malgrat un 2+0 de Davies, l'equip alemany es posava per davant amb un parcial de 8-0 per al 58-54 en arribar al minut 28. Un triple de Jones va tallar el parcial en contra i després d'una bona defensa, Reuvers va repetir des de darrere de l'arc. Anderson es va fabricar la cistella amb una acció individual per a deixar-ho en 60-62 amb deu minuts per jugar.

Anderson va ficar la primera de l'últim acte i després d'una bona defensa, Xabi es va anar fins a l’anella per a anotar en acció individual. Tot i el palmeig de Booker, Xabi va convertir des de la línia de personal però un triple de Obst posava el 65-68 abans d'un tir lliure d'Anderson i un altre de Reuvers. Lucic també va encertar des de darrere de l'arc i dues accions seguides de Bolmaro posaven el 73-71 en entrar en els últims quatre minuts. Una falta de tres tirs sobre Obst estirava a cinc l'avantatge bavarés abans de dos tirs lliures de Jones però Lucic va encertar amb el triple per al 79-73 amb el qual es va entrar en els últims tres minuts. Davies va trobar un tir lliure, un triple i una cistella en acció individual per a apretar-ho encara que Bonga anotava el 82-79, Jones va convertir la cistella ràpida i després de la fallada de Lucic, Davies tampoc va anotar. Lucic va anotar els dos tirs lliures d'una falta molt protestada per la banqueta taronja i Jones no va convertir el triple que haguera empatat en un partit que va acabar amb 85-84 malgrat que un triple de Robertson li va donar emoció fins al final i Valencia Basket va tindre un tir a la desesperada després de forçar la pèrdua, però només va haver-hi temps per a un llançament des de mig camp de López-Arostegui que va tocar el ferro però no va entrar.