Dura victòria a Girona per a tornar a ser Campiones d'Hivern (47-57)

03/01/2024

Valencia Basket aconsegueix una victòria de molt de mèrit en la pista de Spar Girona, que li permet revalidar el ‘títol’ de Campió d'Hivern després de la fi de la primera volta de la LF Endesa en aquesta J15. En un dia infaust en el llançament exterior, l'equip de Rubén Burgos va tornar a traure a relluir el seu flamant defensa per a esprémer al rival i colpejar en la zona de la mà d'una Raquel Carrera espectacular. Valencia Basket, amb un balanç de 13-2 i huit triomfs seguits, queda com a líder en solitari després de la derrota de Casademont Zaragoza i, com a Campió d'Hivern, s'assegurarà jugar dijous en la Copa de la Reina

El conjunt taronja va saltar a Fontajau amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Molt bona intensitat defensiva en l'arrancada de partit, provocant que Spar Girona esgotara possessions. València Basket s'iniciava amb un 4-0 movent bé la pilota i trobant punts en la pintura. No obstant això, una vegada que les locals obrien la llanda responien amb un 9-0. Les de Rubén Burgos necessitaven encert exterior. Spar Girona l'havia reconegut, s'havia tancat i estava controlant també el rebot. Rubén Burgos ho parava, però l'equip va seguir sense trobar l'encert exterior, la qual cosa va afectar la defensa. El parcial local ascendia a 13-0 i el seu avantatge a 9. Ho parava Romero des del tir lliure, frenant la sequera. La diferència era de 7 punts al final del primer quart.

Torrens reduïa a 5 poc després de començar el segon i Labuckiene contestava poc després. Durant els següents minuts no es va moure el marcador, manant les defenses i la total falta d'encert de Valencia Basket. Per sort, Spar Girona no va saber aprofitar prou i les de Rubén Burgos feien 6-0, reduint a 3 punts, que provocava el temps mort de Íñiguez. La defensa, un dia més, estava sent el camí. Des d'ací, el conjunt taronja li va donar la volta al marcador. El parcial era de 10 i la renda d'1 punt. Les sensacions eren millors malgrat que l'encert continuava estant en el deure. Després d'una nova canastra de Carrera, que pujava el parcial a 12-0 i l'avantatge a 3, Íñiguez tornava a parar el partit, però Valencia Basket va continuar colpejant i va pujar l'avantatge a 6. Només Bertsch aconseguia parar-ho amb un tir lliure, però Fingall posava la guinda per a anar amb una xicoteta renda al descans. Només 3 punts encaixats en aquest quart (18-26).

Hempe col·locava el +10 després del pas pels vestuaris des del tir lliure. Ygueravide anotava un triple que tallava la sequera local i propulsava al seu equip. Spar Girona retornava el parcial amb un 10-0, empatant el marcador. Més pèrdues que en la primera part i el mateix desencert exterior. Rubén Burgos demanava temps mort. Les locals es posaven en zona, impedint l'anotació taronja, i van pujar el parcial fins a posar-se 4 a dalt. Per fortuna, Ouviña trobava a Gülich en la zona per a frenar-ho. Torrens li agafava el testimoni per a donar-li la volta la truita, anotant el primer triple del partit per a les taronja. Valencia Basket va continuar fent el seu treball des de la defensa, tallant pilotes i corrent, pujava el parcial a 10-0 i l'avantatge a 7 punts. El tècnic local parava el partit. Amb eixa diferència s'anava el marcador a l'últim quart.

Labuckiene estrenava l'últim, però Romero no tardava a respondre per a retornar el +7. Cada punt es feia una immensitat. Spar Girona seguia molt en partit i feia un 4-0 que reduïa a tir de triple la diferència. Es produïa llavors un intercanvi de colps de les interiors sota el cércol. Carrera es va posar la capa de superheroïna per a sostindre l'atac de l'equip cada vegada que les catalanes s'acostaven. La interior posava el +6, però Spar Girona tornava a ajustar en zona per a frenar-la i forçar el llançament exterior taronja. Valencia Basket no anotava, però de moment elles tampoc. A falta d’1:10, Carrera trencava la zona local per a pujar a 7 la renda, que semblava un món, i provocant el temps mort de Íñiguez. Magarity reduïa 2 punts amb tirs lliures, però un triple de Carrera a 40 segons del final sentenciava el triomf.