Reacció explosiva per a tornar a guanyar a Europa (84-72)

19/01/2024

Valencia Basket es va fer fort a la Fonteta per a tornar a sumar en la Turkish Airlines EuroLeague en imposar-se per 84-72 a l'EA7 Empori Armani Milà en un partit en el qual es va refer des de la defensa d'un mal segon quart per a igualar-ho en el tercer i tancar el triomf amb un parcial de 13-0 en el moment decisiu. Després d'un primer quart igualat, l'equip taronja va tindre molts problemes per a anotar en el segon acte i encara que va tancar la seua anella durant diversos minuts, no va trobar encert i Hall feia créixer l'avantatge visitant per a arribar huit a baix al descans. Encara que el quadre visitant va arribar a manar per més de deu punts en el tercer quart, l'equip taronja es va agarrar al partit amb un parcial de 7-0 i després de la resposta italiana, es va posar per davant amb un altre parcial de 13-0 que ficava el partit equilibrat en els últims deu minuts.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. El base taronja va convertir la primera del partit i Inglis es va fabricar un ganxo però Hall i McGruder treien viatges al tir lliure per a equilibrar-ho. Davies va convertir des de la mitjana distància i el primer triple taronja, obra de Ojeleye va trobar la resposta de dos encerts de Napier per al 9-8 en arribar a la meitat del primer quart. Davies va convertir en dos punts la seua pròpia fallada però McGruder i un triple d'Hall posaven per damunt al quadre italià amb el 11-13 en arribar al minut 7. Hall mantenia manant a l'equip visitant i els punts de Reuvers des de la mitjana distància i un 2+1 de Jones es van trobar amb un triple de Shields al qual va respondre Anderson amb un altre per a deixar-ho en 21-19 al final del primer quart.

Tonut i Shields canviaven el comandament del partit però Pangos va habilitar a Touré i després Harper va convertir el triple encara que dos encerts de l'equip italià portaven a Mumbrú a parar el partit amb 26-29 a set minuts per al descans. Després de l'aturada, Harper va anotar des de la mitjana distància i encara que l'equip taronja va tancar la seua anella i Pradilla va recuperar un parell de pilotes de mèrit, no aconseguia moure el marcador i Melli posava el 28-33 a tres minuts per al descans. Hall va estirar a set la renda visitant abans d'una acció individual de Davies que tallava la sequera taronja i després de la pilota penjada d'Hall, Jones anotava des del tir lliure però un triple de Napier manava el partit al descans amb 32-40.

La segona meitat va començar amb un altre triple de Napier però Jones es va fabricar el corredor a l’anella per a la safata i Davies va afonar una pilota recuperada amb un mat a una mà. Inglis es va fabricar la cistella en el pal baix i Robertson va convertir el triple per a continuar baixant el desavantatge local. Un triple d'Hall tallava el parcial en 7-0 i un palmeig de Melli posava el 41-50 abans d'una safata de Robertson, però un triple de Shields col·locava el 43-53 i encara que Ojeleye li ho va retornar, un 2+1 de Poythress mantenia estable la renda visitant. Un triple de Jones i una antiesportiva sobre Harper després d'una recuperació que es va quedar en dos punts van obrir un parcial que va allargar Ojeleye amb un mat i un triple de Jones després de forçar la pèrdua que portava a Messina a parar el partit amb la trobada igualada. Tot i el temps mort, una altra pèrdua visitant va acabar amb un triple de Reuvers per a donar-li la volta al marcador abans que Poythress des del tir lliure tallara el parcial en 13-0. Napier ho va empatar una altra vegada des del tir lliure però una ràpida safata de Harper ho deixava en 61-59 amb deu minuts per jugar.

Harper continuava assumint el protagonisme ofensiu i Pangos va convertir dos tirs lliures, però un triple de Tonut i una cistella de Napier era el 65-66 a set minuts del final. Un triple de Davies va ser replicat per Napier per a empatar el partit i una cistella de Hall per a entrar amb 68-70 en els últims cinc minuts. Semi va anotar des de la mitjana distància i Davies no va perdonar quatre llançaments des del tir lliure, la qual cosa després d'una bona defensa va acabar en una cistella en acció individual de Ojeleye que donava un poc d'aire al quadre taronja en entrar en els últims tres minuts. Una bona defensa i un tap de Davies tancaven l’anella taronja i Pradilla va completar el seu magnífic partit amb un triple des de la cantonada. Davies va agranar el tir italià i Robertson va acabar de matar el partit abans que Napier tallara el parcial final en 13-0 per a un partit que va acabar amb 84-72.