Triomf i basketaverage en un gran partit a Vitòria (62-77)

26/01/2024

València Basket es va emportar un valuós botí de la pista del Baskonia Vitòria-Gasteiz en imposar-se per 62-77 per a empatar amb el conjunt basc en la classificació i portar-se a més el basket-average particular. L'equip taronja va anar dominant des del principi amb un bon exercici defensiu i va obrir una xicoteta bretxa quan va poder córrer i encert per a fer créixer el seu avantatge en arribar al descans. El conjunt local va millorar arrere després de l'intermedi i va posar en problemes per a anotar a l'equip taronja, retallant eixe avantatge des del tir lliure. Quan el Baskonia va trobar una mica d'encert en el triple en l'inici de l'últim quart per a acostar-se a tres però dos triples seguits i el treball defensiu van protegir l'avantatge per a entrar en la recta final amb una renda que no va deixar de créixer fins a quedar-se en els quinze punts finals.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. Inglis baix l’anella va anotar la primera cistella del partit i encara que la defensa taronja va tancar la seua cistella, li va costar trobar encert en els primers compassos fins a un triple de Davies al qual li va replicar Howard amb un altre per a ficar la primera cistella local. Jones va retornar el triple però Marinkovic posava el 5-8 en arribar a la meitat del primer quart. Davies i una safata en transició de Jones van estirar un poc l'avantatge taronja en arribar al temps mort televisiu i Inglis la mantenia estable però l'entrada de Costello va activar un poc l'ofensiva local. Marinkovic va assumir el protagonisme ofensiu dels seus i Moneke va convertir una anella passada per a deixar-ho en 13-16 al final del primer quart.

Ojeleye des de la mitjana distància va ficar la primera del segon acte i després va traure un viatge al tir lliure que va ser de tres encerts després d'una tècnica a Costello. Miller-McIntyre i un mat de Moneke portaven a Mumbrú a parar el partit amb 17-21 a huit minuts per al descans. Dos triples de Xabi i Jovic van posar per primera vegada la renda en la desena però les dues primeres cistelles de Theodore com baskonista obligaven a Álex a gastar el temps mort amb 21-27 en arribar a la meitat del segon quart. Davies va anotar en el pal baix amb un poc de fortuna i després va assistir a Harper per a la safata però Raieste va baixar un alley-oop i Kotsar des de la personal posava el 25-31. Dos tirs lliures de Jones i una safata després de recuperació d'Anderson van obrir un parcial que van allargar Davies amb un mat en transició i Inglis anotant en la pintura abans que Kotsar ho tallara en 0-8. Encara que Baskonia va aconseguir anotar després d'una bona circulació, un 2+1 de Harper i un triple sobre la botzina del descans de Davies manaven el partit a l'intermedi amb 29-45.

Sedekerskis va obrir la segona meitat amb el segon triple vitorià després de quinze intents però després d'una recuperació Xabi va anotar trepitjant la línia de tres i Davies va assistir a Inglis per a la cistella en la pintura. L'equip taronja es va ficar en bonus i Moneke des del tir lliure i Marinkovic posaven el 38-49 en arribar a la meitat del tercer quart. Harper i Jovic es van escórrer fins a l’anella per a la safata però el quadre vitorià treia viatges a la línia de personal per a continuar anotant i baixar l'avantatge valencià de la desena amb el 44-53. Un triple i un encert des de la mitjana distància de Ojeleye van protegir l'avantatge valencià en eixe moment crític per a arribar amb 48-58 amb deu minuts per jugar.

Una cistella de Howard, un triple de Moneke i un altre de Theodore posaven el 56-59 i portaven a Mumbrú a parar el partit amb huit minuts per jugar. Després de l'aturada, Anderson va anotar el triple i després d'un parell de bones defenses, Jones també va encertar des de darrere de l'arc. Una antiesportiva xiulada a Ojeleye li donava a Moneke un tir lliure però Davies convertia una pilota solta en dos punts per a entrar amb deu d'avantatge en els últims cinc minuts. Un taponàs d'Anderson per a tancar l’anella i una acció individual de Jones protegien l'avantatge taronja i en eixe moment l'equip taronja va encadenar dues bones defenses i un 2+1 de Davies per a entrar amb quinze d'avantatge als últims dos minuts i mig. Un triple d'Anderson i un mat de Davies van certificar el triomf en una recta final en la qual es lluitava pel average i que també va aconseguir l'equip taronja en imposar-se per 62-77.