Derrota en la pista del Surne Bilbao Basket (93-78)

11/02/2024

Valencia Basket va caure en la seua visita a la pista del Surne Bilbao Basket per 93-78 en un partit en el qual després d'un inici en el qual Anderson va mantindre el pols ofensiu amb Killeya-Jones, un parcial de 11-0 del quadre local en el final del primer quart va mantindre a remolc a l’equip taronja durant la resta de l’encontre. En la primera meitat no va poder acostar-se a causa de la seua escassa eficàcia en el llançament de tir de dos per a anar-se nou a baix al descans. I encara que després de l'intermedi es va acostar un poc amb els punts de Jones, primer Killeya-Jones va continuar convertint per a retornar els colps i després Pantzar va aparéixer en la recta final del tercer quart per a tornar a estirar l'avantatge local. La producció ofensiva dels exteriors bilbaïns no va permetre a l'equip taronja acostar-se a menys de deu en l'últim quart i va assegurar el triomf local.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Nate Reuvers. L'equip bilbaí va començar carregant el joc ofensiu en Killeya-Jones mentre el quadre taronja s'anava deixant punts en la línia del tir lliure per al 6-1 abans d'un triple d'Anderson i una transició que va acabar en un mat de Inglis. Una altra recuperació va habilitar al segon triple d'Anderson però Rabaseda se’l va retornar per a tallar el parcial taronja en 0-8. Un altre triple de Smith posava el 14-9 en arribar a la meitat del primer acte però Anderson des del tir lliure i una safata de Pangos i una assistència del canadenc per a la cistella de Inglis ho equilibrava abans de dos nous triples de Smith i De Ridder i una safata de Pantzar. Tot i el temps mort de Mumbrú, una falta de tres tirs sobre Hornsby va allargar el parcial local abans que Ojeleye ho tallara en 11-0 i de que Hornsby ho deixara en 28-18 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb una cistella de Robertson i malgrat la millora de la intensitat defensiva, Valencia Basket no trobava encert per a baixar el seu desavantatge ja que Hlinason i Renfroe retornaven els tirs lliures de Jovic perquè Mumbrú tornara a parar el partit amb 32-22. Un triple de Andersson i Kullamae van posar un màxim desavantatge de tretze en un moment en el qual l'equip taronja només aconseguia anotar des de la línia de personal. I deixant-se alguns tirs lliures en el camí. Smith va posar el 42-28 a dos minuts i mig per al descans però l'energia d'Anderson va connectar un poc a l'ofensiva taronja que va trobar un triple de Jones per a arribar amb 42-33 al descans.

Després de la cistella inicial de Renfroe, un triple de Ojeleye i un tir lliure de Inglis van trobar la rèplica de l'equip local per a tornar a estirar el seu avantatge castigant les pèrdues. Un triple de Smith posava el 51-39 i dos tirs lliures de Inglis i una safata de Jovic després de recuperació van ser replicats per un 2+0 de Killeya-Jones. El quadre bilbaí trobava al seu center per a mantindre estable el seu avantatge malgrat que Jones va encadenar cinc punts. Una cistella de Ojeleye i el tercer triple de Jones van rebaixar un poc el desavantatge però Smith i Kullamae la tornaven a allargar a nou i cinc punts seguits de Pantzar la tornaven a posar per damunt de la desena. Un 2+1 de Pradilla va ser contestat per un triple de Kullamae per a arribar amb 70-58 amb deu minuts per jugar.

Jones i Inglis convertien des de la mitjana distància però De Ridder i Hlinason retornaven els encerts i un triple de Pantzar posava el 77-62 a set minuts del final. Claver va traure dos tirs lliures i Ojeleye va encadenar cinc punts però una cistella sobre la botzina de possessió de De Ridder tallava el parcial valencià. Un triple de Pantzar ficava el partit en 82-69 amb cinc minuts per jugar i Kullamae va retornar l'encert des de darrere de l'arc de Robertson i després va trobar a Hlinason per a tornar a posar els quinze de desavantatge ja dins dels últims tres minuts. Amb la confiança de tindre el partit a la mà, els tiradors de l'equip local van continuar ficant per a deixar el resultat final en 93-78.