Guaridora victòria davant Celta Zorka Recalvi a les portes de la Copa (48-73)

16/03/2024

Valencia Basket obté una important victòria en la pista de Celta Zorka Recalvi per a recuperar sensacions en LF Endesa, mantenint-se en la lluita pel lideratge, i per a arribar amb bon peu a la Copa de la Reina a Huelva, que se celebrarà en només cinc dies. Encara que tots dos equips partien amb baixes, Valencia Basket va anar a poc a poc ampliant distàncies valent-se d'una bona rotació, amb totes les jugadores aportant. El combinat de Rubén Burgos segueix colíder amb un balanç de 21-4.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Alina Iagupova, María Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Raquel Carrera. La primera del partit va ser de la interior gallega, amb Fingall completant el 5-0 d'eixida. Samson ho estrenava per a les locals. Els primers cinc partits van destacar per la falta de fluïdesa per part de tots dos equips. Passat l'equador del període, Valencia Basket feia un bon parcial de 6-0 des de la defensa per a col·locar un xicotet avantatge de 7 punts i provocar el primer temps mort de les gallegues. De nou, Samson, era l'encarregada de tallar-ho. Hi havia llavors un altre parcial de les de Rubén Burgos, ara de 7-0, que elevava la màxima fins al moment a 12 punts. Benton ho retallava de dos per a finalitzar el primer període.

Musa continuava el parcial local en l'inici del segon, però Romero el frenava ràpid des del triple. Una nova canastra fàcil de Celta es transformava en temps mort de Rubén Burgos que, malgrat tindre un avantatge de 9 punts, no volia concedir terreny al rival. L'equip eixia del mateix amb triple de Torrens, però les locals continuaven trobant anotació. Valencia Basket feia un 4-0, que pujava l'avantatge a 14. No obstant això, els punts de Haidara impedien que s'enlairara en el marcador. Bons minuts de Eraunzetamurgil, que s'estava trobant còmoda en la zona i de Buenavida, que també va aportar en atac. Amb un 7-2, el conjunt taronja va pujar a 16 la renda. Samson ho frenava de tres, encara que, per fortuna, Hempe anotava poc abans del descans (26-41).

Haidara estrenava el marcador després del descans i Fingall el contestava amb un 2+1. Encara que Valencia Basket tenia un bon avantatge no acabava de trencar el marcador davant un Celta que continuava arremetent. Així va estar durant uns minuts fins que va arribar un parcial que posava una renda més important. Un 7-0 entre Carrera, Casas i Iagupova deixava la renda en 19 punts, provocant el temps mort de Cantero. Romero tancava el 9-0 amb +21, perquè just després Haidara anotava per a frenar la sagnia taronja. Malgrat tot, Valencia Basket ja estava disposat a tancar el triomf i feia ara un 8-2 que pujava el matalàs a 25 punts al final del tercer quart.

En l'inici de l'últim període es feia protagonista Torrens que, amb 6 punts seguits en el seu compte, elevava encara més l'avantatge fins als 29 punts. Hi havia llavors un 4-0 de Celta i, posteriorment, temps mort en pista. Valencia Basket estava vivint uns minuts de sequera ofensiva, encara que la diferència no perillava. El parcial local continuava pujant, fins al 8-0, el qual parava Carrera. Fins i tot amb la renda per damunt dels 20 punts, tots dos equips no van baixar revolucions i van competir al màxim fins al final. Això sí, la victòria se l'emportaven les taronja a València.