Declaracions Víctor Claver prèvia Valencia Basket- Lenovo Tenerife

17/04/2024

El capità de Valencia Basket, Víctor Claver, repassa l'actualitat de l'equip taronja a quatre dies del retorn a la Fonteta per a mesurar-se al Lenovo Tenerife el diumenge 21 d'abril a les 17:00 hores (entrades disponibles des de 25 euros) en un xoc directe entre dos dels equips implicats per certificar la seua presència en el playoff més car de la història recent de la Liga Endesa i que mantenen les seues opcions en la lluita per ser cap de sèrie.

 

Amb el focus ja posat exclusivament en la Liga Endesa, l'aler taronja assenyalava que “sabem que queden cinc partits, tres d'ells a casa. I hem d'aprofitar-ho per a acabar el més alt possible. Sabem que està tot molt igualat però ens prepararem bé, a ser conscients de les opcions que tenim i anar per elles”

 

La fi de la dura temporada continental permetrà a l'equip taronja comptar per primera vegada en el curs amb setmanes senceres per a entrenar, una cosa que en opinió de Claver “hem d'aprofitar, fer un canvi de xip. Venen setmanes més llargues, amb menys partits però més sessions. Una cosa a la qual no estem acostumats, però hem de ser llestos i aprofitar-les bé per a créixer com a equip en el que queda de temporada”

 

El capità assenyala que l'arribada de Xavi Albert al primer seient de la banqueta taronja ha sigut “sense fer molts canvis dràstics. Està simplificant per a les coses bàsiques fer-les millor, jugar a bon ritme sense precipitar-nos i que tot el món tinga llibertat per a prendre decisions i que juguem com a equip. Ha sigut quan millor hem jugat, els millors resultats que hem tingut han sigut quan tots hem aportat i és en el que estem treballant ara perquè tot el món siga important”.

 

La decisió de col·locar a un tècnic valencià i format a Valencia Basket ha coincidit amb una parella de capitans valencians com el mateix Claver i Josep Puerto. Referent a això, l'aler taronja recorda que “Xavi porta a la casa més que ningú pràcticament. Ha crescut ací. La veritat és que personalment estic content per ell d'esta oportunitat que té. Crec que serà entrenador molts anys i tant de bo siguen molts ací a València. Intentarem ajudar-lo els capitans també en esta situació nova durant la temporada, que sempre és difícil. Des de la plantilla poder transmetre-li el que necessite per a ajudar-lo i que tot funcione bé”.

 

Víctor travessa el seu millor moment de la temporada a nivell ofensiu, amb una contribució important en els últims tres partits de acb en els quals ha participat i el punt de mira afinat amb una sèrie de 7 de 9 en triples en eixos encontres: “Em trobe bé físicament. Sé que és un moment important en la temporada i tant a nivell de joc com a nivell fora de la pista intentar donar un poc més a nivell de lideratge també. De parlar amb els companys, intentar ajudar en tot el que puga. I tant de bo s'allargue la temporada el màxim possible”.

 

El diumenge, Valencia Basket tindrà un repte complicat davant l'equip amb la millor ratxa oberta de la Liga Endesa. I per això, el capità demana el suport de la Fonteta abans de l'enfrontament davant un rival que està a un triomf de distància i que lluita pels mateixos objectius en la competició nacional: “Espere que l'ambient siga igual que contra Baskonia, que vam sentir el suport del públic i això ens va ajudar a fer un gran partit. Contra Lenovo Tenerife hem de fer el mateix i també contagiar-los a ells perquè hi haja un bon ambient. És clar que ells porten molts anys jugant junts, amb el mateix entrenador, es coneixen molt bé i fan un gran bàsquet. Intentar fer un partit com el d'allí i com el de l'any passat, que també jugàrem contra ells a final de temporada i vam fer un gran partit. Intentar agafar-los en la classificació, que els tenim a prop, i pot ser important també”.


TAGS: