Declaracions Damien Inglis prèvia Baxi Manresa- Valencia Basket

23/04/2024

L'ala-pivot de Valencia Basket Damien Inglis acaba la primera sessió de treball de la setmana per a preparar l’encontre del diumenge en la pista del Baxi Manresa i reflexiona sobre la importància de tindre temps per a preparar els partits en la bona dinàmica taronja en Liga Endesa: “Entrenar i poder descansar també ho fa tot més fàcil. Juguem només un partit a la setmana i ara tenim temps per a preparar el nostre cos i les tàctiques per al partit que juguem el cap de setmana. Estem més frescos i és una de les raons per les quals hem guanyat els tres últims partits de acb”.

 

Eixa recta de victòries consecutives amb Xavi Albert en el primer seient de la banqueta taronja ha vingut amb una aposta per un bàsquet amb molt de ritme. I precisament este diumenge l'equip taronja es mesura a l'equip que està brodant este estil i que juga a més possessions de la acb. Una cosa que porta a l'interior taronja a ser cautelós: “És més fàcil quan juguem ràpid, però juguem contra Manresa este cap de setmana i és perillós jugar molt ràpid contra ells. Juguen molt bé a este ritme. És més fàcil per a nosaltres quan podem jugar amb molt de contraatac, però hem de ser intel·ligents contra el Baxi Manresa. Ells volen jugar amb molt de ritme, nosaltres també, però tenim jugadors que poden jugar bé en cinc contra cinc. Preparar bé la tàctica i estar frescos és molt important per a encarar este partit”.

 

El triomf del passat diumenge permet a Valencia Basket pujar fins a la quarta posició, però en ser preguntat si mantindre eixe lloc de privilegi és el gran objectiu per al que resta de fase regular, l'ala-pivot internacional francés pensa només en el dia a dia: “Nosaltres intentarem guanyar cada partit. El staff pensa en el calendari però nosaltres som jugadors i volem guanyar cada partit que juguem. Tenim quatre més i volem guanyar tots. És millor quan eres cap de sèrie però l'important és que volem guanyar sempre”.

 

Després d'acabar la seua primera campanya en la Turkish Airlines EuroLeague, Inglis reconeix que “ha sigut una temporada molt dura. Al principi va ser més fàcil perquè anàvem guanyant partits i teníem eixes ganes de jugar en l'Eurolliga. Després, quan hi ha tants partits has de trobar la manera de jugar-los. Ara tenim temps per a entrenar, per a recuperar, per a descansar, per a estar amb la meua família. Els primers partits van ser un poc difícils per a mi però ara tinc ritme. Sé millor com passar, com fer les coses i és més fàcil per a mi. Però al principi va ser molt difícil perquè hi ha molts partits i tenim molta pressió de guanyar cada partit”.

 

Damien insistix en esta idea que arriba al moment decisiu en competició nacional totalment acoblat a l'engranatge de l'equip, dins i fora de la pista: “Soc un jugador que pot fer moltes coses per a l'equip. Puc anotar, jugar en defensa. Puc fer de tot. I també faig moltes coses en el vestidor. Soc un jugador que vol ajudar a l'equip en el que es necessite. Al principi vaig necessitar un poc de temps per a saber com fer les coses, ajudar a l'equip i ajudar al meu propi joc. Ara sé millor com fer les coses, estic més tranquil i em sent millor”.


TAGS: