El Sènior Femení aconseguix l'ascens a Liga Femenina 2

22/05/2016

L'equip Sènior Femení de Valencia Basket ha aconseguit este matí l'ascens a Liga Femenina 2 després d'imposar-se al Centros Único Real Canoe (69-67) en la final de la Fase d'Ascens que s'ha jugat a Castelló. Una cistella sobre la botzina final de Begoña Pallardó va donar el triomf final a l'equip taronja i posava la rúbrica ideal a un campionat perfecte de les xiques de José Canales, amb el qual han aconseguit la plaça per a la divisió de plata del bàsquet femení espanyol.

En un partit igualat durant els 40 minuts, jugat de poder a poder contra un clàssic del bàsquet femení com el Real Canoe, l'equip taronja va aconseguir un xicotet avantatge al descans (33-29) que es va quedar en només un punt en entrar en els deu minuts decisius. El conjunt madrileny va eixir millor en l'últim quart i es va posar per davant, però un oportú parcial de 9-0 ficava a l'equip valencià amb avantatge en els compassos finals (64-59). Però el Centros Único Real Canoe no havia dit la seua última paraula i va apretar el partit fins a empatar-ho a 67 amb tres segons per jugar. L'última cistella de Pallardó va completar el seu partidàs (13 punts, 6 rebots i 5 assistències), en la qual va estar ben acompanyada per Virginia Sáez (15 punts) i Rebeca Cotano (8-13).

L'equip EBA es queda a les portes de l'ascens en Plasencia

El filial de Valencia Basket, dirigit per Rubén Burgos, afrontava l'últim partit de la Fase d'Ascens a LEB Plata que s'ha desenvolupat en Plasencia amb opcions d'ascendir si era capaç d'imposar-se al Seguros Soliss Alcázar en l´encontre de la tercera jornada i li afavorien altres resultats. Però la solidesa d'un equip manxec acostumat a moure's en les categories LEB ha sigut decisiva perquè es portaren la victòria per 72-84, posant així punt final a una destacada temporada del filial taronja.