Valencia Basket Club inicia la construcció de L’Alqueria del Basket

08/09/2016

Valencia Basket, a través de la Fundació València Bàsquet 2.000 i amb les corresponents llicències per part de l'Ajuntament de València, ha iniciat la construcció de L’Alqueria del Basket, el major projecte esportiu que l'entitat emprèn en les seues 30 anys d'història, i que es dedicarà per complet a l'activitat del bàsquet de formació. La previsió és que la nova instal·lació puga vore la llum en el quart trimestre de 2017.

 

El projecte contempla dotar a València, a la Comunitat i a Espanya d'unes instal·lacions de bàsquet de formació que es convertisquen en referència nacional i internacional i que permeten impulsar el creixement de l'escola del Club, que en l'actualitat acull a més de 450 xiquetes i xiquets practicant basket i formant-se en valors, així com el gran impuls que per al bàsquet en general va a suposar.

 

L’Alqueria del Basket té una inversió prevista de 18M€, sufragats íntegrament per Juan Roig, a nivell personal. Este compromís de Juan Roig s'emmarca dins de la labor de mecenatge que porta fent durant 30 anys pel basket i l'esport a València, amb l'única motivació que València dispose d'un equip de bàsquet en l'elit nacional i europea i que les noves generacions vegen este esport com una forma de desenvolupar i potencial els seus valors.

 

L’Alqueria del Basket, que es gestionarà amb els recursos propis que genere, sense necessitat de diners públics, naix amb l'objectiu de ser autosuficient i sostenible. Ocuparà una superfície propera als 15.000m2 i comptarà amb 13 pistes, de les quals 9 són cobertes equipades amb parquet i 4 són descobertes per a la pràctica del bàsquet a l'aire lliure. La pista principal estarà en un recinte individual equipada amb una graderia per a més de 300 espectadors i preparada per a realitzar entrenaments d'elit i partits de lligues de formació.

 

La instal·lació també comptarà amb gimnàs, instal·lacions per a metges i fisioterapeutes, vestuaris adaptats per a persones de mobilitat reduïda, sala d'estudi per als xiquets i zona de servei per als familiars i tècnics. Una de les grans característiques de L’Alqueria del Basket és que, gràcies a les instal·lacions amb la qual estarà dotada, es podran disputar fins a 13 partits de bàsquet de forma simultània en les millors condicions.

 

L'Ajuntament de València ha concedit les llicències oportunes per a iniciar la construcció de la futura Alqueria del Basket en la parcel·la annexa al pavelló de “La Fonteta”, en els terrenys municipals cedits per conveni al club per als pròxims 50 anys i després dels quals la parcel·la i les instal·lacions es revertiran de nou a la ciutat.

 

El president de la Fundació València Bàsquet 2.000 i conseller delegat de Valencia Basket, Paco Raga, ha comentat que “el nostre objectiu és que esta iniciativa ens permeta duplicar el nostre planter i passar de tindre 45 equips i més de 450 xiquets i xiquetes, a 750 a mig termini i aconseguir els 1.000 xiquets a llarg termini”, afegint que “la nostra obligació és ser capaços de donar una resposta responsable i de futur per a seguir ensenyant i educant en els valors d'este esport del bàsquet que ens apassiona. Eixa resposta és L’Alqueria del Basket”. Igualment ha afegit que "este projecte carregat d'il·lusió, pensat per i per a les presents i futures generacions, faran del nostre esport un motiu d'orgull per a València i per a Espanya. Perquè hui engeguem la universitat del bàsquet, i és l'objectiu de tots convertir-la, a través dels fets, en un referent esportiu nacional i europeu”. Per a concloure, Paco Raga ha comentat que “L’Alqueria és un fet real més del projecte de futur del Valencia Basket impulsat per Juan Roig, per a fer a través de l'exemple propi, que les coses poden canviar en el bàsquet espanyol i europeu, i fer del basket un esport de valors, de sana competència i obert a tots els que es volen implicar i aportar”.

 

Per la seua banda, Vicente Solá, president de Valencia Basket, ha volgut agrair a “Generalitat, Consellería i Ajuntament els esforços per a atorgar la llicència i agilitar els tràmits. A la Fundació Esportiva Municipal, Universitat de València i Patronat de Benimaclet l'ajuda perquè els nostres equips d'escola puguen entrenar. I als nostres veïns del barri de la Font de Sant Lluís i a la direcció del Col·legi Els Arts, perquè ens han donat l'oportunitat d'explicar-los el projecte esportiu i social”. A més Solá ha comentat que “L’Alqueria del Basket és l'actuació més important en infraestructures dels nostres 30 anys d'història, actuació que revertirà en la ciutat una vegada finalitzada la concessió".


TAGS: