Una vintena d'històrics es cita en la Fonteta per a celebrar el 30 aniversari

21/09/2016

Una important representació de jugadors històrics es reunirà en la Fonteta durant el partit de presentació davant Movistar Estudiantes (diumenge 25, 17:40 hores, Fonteta, TV Mediterráneo) per a celebrar el tret d'eixida en la Fonteta de la temporada del 30 aniversari de Valencia Basket. Noms tan significatius com Víctor Luengo, Nacho Rodilla, Brad Branson, Bernard Hopkins, Dejan Tomasevic o Antoine Rigaudeau no faltaran en esta cita.

 

Fins a 20 exjugadors de totes les èpoques i el primer entrenador de la història del Club, Toni Ferrer, es reuniran el diumenge sobre les taules d'una Fonteta que estrena la seua nova imatge interior. El Club ha aconseguit reunir en esta cita a onze dels tretze jugadors amb més partits de la història de l'entitat per a celebrar tots junts esta efemèride tan especial.

 

Els jugadors històrics que estaran en la presentació són els següents:

 

Primers passos

 

Toni Ferrer: Primer entrenador de la història del Valencia Basket. Figura indispensable en els inicis del Club ja fóra com a entrenador, tècnic ajudant o manager.

 

José Lluch: Component de la primera plantilla del Valencia Basket (en Primera B durant la temporada 1986-87).

 

Javier Izquierdo: Component de la primera plantilla del Valencia Basket (en Primera B durant la temporada 1986-87).

 

Paco Pallardó: Dos temporades en el Club. Va formar part de la primera plantilla de Valencia Basket i de la qual va aconseguir l'ascens a l'ACB en la campanya 87-88.

 

Sergio Coterón: Va arribar a Valencia Basket en la temporada de l'ascens (87-88) i es va quedar altres quatre temporades en ACB. 10º jugador amb més partits en la història del Club (210)

 

 

Aterrem en ACB

 

Juan Carlos Barros: Cinc temporades en el Club, des de la 90-91 fins a la 94-95. 13º jugador amb més partits en la història del Club (188).

 

Salva Díez: Quatre temporades en el Club, des de la 89-90 fins a la 92-93. 164 partits amb Valencia Basket.

 

Indio Díaz: Quatre temporades en el Club, des de la 89-90 fins a la 92-93. 128 partits amb Valencia Basket. Junt amb Salva Díez va formar la primera parella d'internacionals espanyols que van arribar al Club.

 

Brad Branson: Sis temporades en el Club. Va ser un dels estrangers de la primera temporada en ACB i es va quedar fins a la temporada 93-94. Màxim anotador històric en Lliga (3.653 punts) i 9º jugador amb més partits (231).

 

La Copa del Rei

 

Víctor Luengo: Quinze temporades a Valencia Basket per a l'home que el seu dorsal “15” penja del sostre del pavelló. Jugador amb més partits en la història del Club (643).

 

Nacho Rodilla: Nou temporades de servei per al màxim anotador de la història del Club (4.656). El seu dorsal “11” serà testimoni d'esta efemèride des del sostre de la Fonteta.

 

Berni Álvarez: Va arribar en la temporada en EBA i es va quedar altres cinc temporades més en ACB fins a convertir-se en el cinquè jugador amb més partits de la història del Club (274) i el 7º màxim anotador (2447)

 

José Luis Maluenda: Va arribar en la temporada del retorn a l'ACB i va romandre fins a complir sis campanyes a Valencia Basket. 12º jugador amb més partits en la història del Club (191).

 

César Alonso: Va debutar en la temporada 92/93, per a després estar altres set temporades seguides entre 1994 i 2001. Quart jugador amb més temporades en la història del Club.

 

Rubén Burgos: Jugador format en la casa i actual primer entrenador de l'equip EBA, va debutar en la 96-97 i va tornar després d'una cessió per a jugar altres tres temporades a Valencia Basket.

 

Valencia Basket ix a Europa

 

Bernard Hopkins: El jugador estranger amb més partits en la història del Club (285) va arribar per a jugar el primer curs amb competició europea i apenes va faltar al treball en els seus cinc anys com taronja. 3º màxim anotador de la història del Club (4127 punts).

 

Alessandro Abbio: L'energia d'este italià amb un palmarès inabastable va deixar una profunda empremta en la Fonteta entre 2002 i 2003, el temps en el qual es va enfundar la camiseta taronja

 

Dejan Tomasevic: Tres temporades de servei com taronja entre 2002 i 2005 per a este pivot total amb la visió de joc d'un base. La seua dupla amb Oberto, que finalment no ha pogut assistir en esta cita, està gravada per sempre en el record dels aficionats.

 

Antoine Rigaudeau: Amb l'Eurolliga va arribar l'elegància d'este internacional francès doble campió d'Europa i medallista olímpic. Dos temporades entre 2003 i 2005 amb el luxe de vore’l defensant els colors del Valencia Basket

 

Vule Avdalovic: Quatre temporades com taronja entre 2005 a 2009 per a este base internacional serbi que va arribar a ser segon capità del nostre equip.

 

Flo Pietrus: El desplegament físic d'este lluitador incansable va enamorar a la Fonteta durant cinc temporades en les quals va arribar a convertir-se en el 7º jugador amb més partits de la història del Club (254). Membre de la plantilla campiona de l'Eurocup 2010.

 

A més d'estos jugadors, l'actual plantilla compta amb altres tres jugadors que estan en el Top-15 en l'històric de partits amb Valencia Basket: Rafa Martínez (2º, 456 partits), Bojan Dubljevic (11º, 208 partits) i Romain Sato (15º, 172 partits).

 


TAGS: