Defensa i velocitat per a la segona a Europa (87-74)

02/11/2016

Valencia Basket va sumar la seua segona victòria en la 7DAYS Eurocup després de dominar de principi a fi el seu encontre davant el Union Olimpija Ljubljana (87-74). El quadre taronja va començar a marcar distàncies en el primer quart, va fer créixer la seua renda en el segon i la va protegir amb solvència en la segona meitat. Kravtsov, en el seu debut en competició europea, va ser el millor amb 12 punts, ben acompanyat per San Emeterio (11) i Sastre (10) en un nou triomf coral.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un triple de Sato va obrir el marcador i Joan Sastre, que va començar el partit encès amb set punts seguits, van donar un primer avantatge ràpid a l'equip taronja (10-1) amb només dos minuts jugats. Hrovat va encendre l'ofensiva eslovena amb cinc punts seguits, però Dubljevic amb altres cinc punts i una bona acció de Sikma va disparar de nou la renda taronja fins al 17-6. Hrovat es multiplicava, i malgrat un 2+1 de San Emeterio, Oliver i Mulalic amb un triple es van unir a l'aportació ofensiva del seu equip. Una esmaixada de Kravtsov i dos tirs lliures de Diot van trobar la resposta d'un triple Jefferson perquè el marcador es parara en 24-16 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple a taula de Rafa Martínez i dues accions positives de Fernando San Emeterio, però els veterans interiors del quadre eslovè, Milosevic i Bubnic, no permetien que la ferida cresquera per sobre dels deu punts. Mulalic seguia encertant des de fora encara que una pilota furtada culminada amb una espectacular esmaixada de Joan Sastre, una jugada de talent en el pal baix de Dubljevic i una esmaixada en transició d'Oriola col·locaven el 40-25 en el marcador a tres minuts per al descans. Malgrat els esforços de Jankovic, Antoine Diot, bé fóra assistint a Oriola per a l’ esmaixada o anotant controlava al seu gust els compassos finals de la segona meitat fins a arribar a l'intermedi amb 46-32.

L'aportació ofensiva de la dupla d'americans i la defensa en zona plantejada per l'equip eslovè van provocar un inici de segona meitat complicat que Fernando San Emeterio es va encarregar de desbloquejar amb dues accions individuals que van acabar en cistella (50-40 min.23). Un 2+1 de Vives va tindre resposta en un triple de Mulalic però Valencia Basket creixia des de la defensa per a córrer i anotar com en una bonica jugada trenada en la qual San Emeterio va assistir per l'esquena a Sikma. Malgrat el triple de Bubnic, dos tirs lliures de Sato i un 2+1 de Kravtsov després d'un robatori del propi ucraïnès ho deixaven en 61-46 amb deu minuts per jugar.

Diot, un triple de Rafa i una esmaixada de Kravtsov en un inici d'últim acte frenètic van disparar la renda taronja fins al 68-49. El pivot ucranià va protagonitzar un duel amb Milosevic en el qual l'interior taronja va culminar amb espectaculars esmaixades la bona circulació de pilota de l'equip. L'encert en el tir lliure d'un Slava que es va portar la primera ovació de la Fonteta en ser substituït per Oriola i un triple de Thomas van posar +20 a l'equip taronja, i encara que la descaradura de Mesicek retallava la renda taronja, l'energia d'Oriola taponant i corrent per a acabar anotant i un tir sobre la botzina de possessió de Sato posaven el 80-61 amb menys de tres minuts per a acabar. El Union Olimpija Ljubljana va aprofitar eixos últims minuts per a maquillar el resultat en un partit que va acabar amb un resultat de 87-74.