La primera derrota fora de casa arriba a Fuenlabrada (73-68)

05/11/2016

Valencia Basket va sumar la primera derrota de la temporada fora de casa en la pista del Montakit Fuenlabrada (73-68) en un partit en el qual l'equip taronja es va refer d'un mal segon cambra i a l'excés de pèrdues de pilota per a lluitar fins al final un partit que va acabar perdent en l'últim minut. La diferència d'encert des del tir lliure en la recta final va ser un factor decisiu per a decidir el resultat. Luke Sikma, amb 20 de valoració amb sol dos tirs a canastra, i Guillem Vives amb 13 punts van ser els millors. Bojan Dubljevic es va lesionar en el turmell dret en el segon quart i no va poder tornar al partit.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí i Sastre van donar resposta a les dues cistelles inicials de Paunic, i un triple de Dubljevic i cinc punts seguits de Guillem Vives van donar un primer avantatge a l'equip taronja, que en la vesprada de hui lluïa l’equipació negra (8-12 min.5). Sikma i Oriola responien en atac als punts que generava anotant o assistint Popovic per a posar un avantatge de sis punts que Diagné i Rupnik es van encarregar de retallar fins que Popovic va posar un a dalt als madrilenys. L'intercanvi de cistelles entre Oriola i Rupnik del final de la primera cambra parava el marcador en 21-20

Smits, Paunic i Llorca van allargar el parcial favorable a l'equip madrileny castigant les pèrdues d'un Valencia Basket al que li costava trobar l’anella. L'avantatge madrileny va arribar a ser d'onze punts abans que Sastre trencara un parcial en contra de 19-2 amb una bona acció d'estratègia en el servei de fons. Valencia Basket va millorar la seua defensa, Fernando San Emeterio forçava personals que li portaven a la línia i Dubljevic anotava per dues vegades en la pintura per a rebaixar el desavantatge taronja fins als quatre punts (33-29) a dos minuts per al descans. El pivot montenegrí es va lesionar en el turmell dret en eixa recta final de la primera part, per la qual cosa Valencia Basket va acabar amb Oriola i Kravtsov en la pintura i amb San Emeterio i l’ucranià anotant per a manar el partit a l'intermedi amb 37-33.

Paunic va començar la segona meitat anotant dues canastres per als madrilenys a les quals va donar resposta un triple de Fernando San Emeterio. O’Leary va posar vuit a dalt al Montakit Fuenlabrada amb un triple encara que Sikma i Sastre per dues vegades impedien que el desavantatge pujara anotant prop del cèrcol posant el 46-42 al pas per l'equador del tercer acte. Vives a passada de Sikma va posar a dues l'equip taronja abans del triple de Smits al que va respondre un altre triple del propi Vives. Un fade away de Sato va empatar la contesa a 49 a un minut per a acabar la tercera cambra. I un triple de Rafa Martínez i un tap de Sikma sobre Xavi Rei culminaven la remuntada per a posar el 51-52 amb deu minuts per jugar.

Tres tirs lliures del capità Rafa Martínez s'oposaven a l'excel·lent moment ofensiu del letó Smits, que va posar de nou per davant al seu equip. Un ganxo de Kravtsov i un triple en transició de Guillem Vives van posar el 57-60 abans que Llorca i Smits li donaren de nou la volta al marcador. Valencia Basket va deixar escapar alguns punts des del tir lliure i Llorca i Popovic des del tir lliure mantenien a dalt als seus (66-61) amb tres minuts per jugar. Valencia Basket va apretar les dents en defensa però es va precipitar un poc en atac i no va estar fi des de la línia del tir lliure amb els segons caent en contra seua. Amb 67-62, l'equip taronja va tindre dos tirs de tres punts que no van entrar i Xavi Rey va posar +6 als seus. San Emeterio va anotar de tres per a entrar en l'últim minut amb 68-65 encara que Smits es va inventar una acció individual que va acabar en cistella i Popovic va sentenciar el partit amb un triple. El triple final de Sastre només va valdre per a deixar el marcador final en 73-68.