Valencia Basket arranca el seu quint projecte de "One Team" junt amb Cáritas

09/11/2016

Valencia Basket posa en marxa per quarta temporada consecutiva una nova iniciativa dins de "One Team", el programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball. Com en les edicions anteriors, en este quint projecte de València Basket en "One Team" s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social. En este cas, el Club taronja treballarà braç a braç amb Cáritas per a ajudar a través de la millora de l'entorn i la pràctica esportiva a un grup de xics i xiques que ja participen en el Projecte Hiedra.

 

La primera de les sessions tindrà lloc demà dijous 10 de novembre, a partir de les 16:00 hores, en la pista central del Complex Esportiu Cultural de la Petxina. Un quinzena jóvens entre els 13 i els 17 anys prendran part des de demà en esta iniciativa. El Club comptarà per a esta tasca amb el suport de Caritas, que és l'organització no governamental que col·labora amb València Basket per a tirar endavant este projecte, per al que ambdós entitats tornaran a comptar amb el patrocini de l'Obra Social "La Caixa".

 

Els coaches del "One Team" de València Basket, tal com feren amb els quatre projectes anteriors en el Col·legi Públic Francisco Giner dels Rius, en la Colònia Sant Vicent Ferrer, amb els jóvens de la Fundació Asindown i els xics i xiques de l'Associació Perifèria Font de Sant Lluís desenvoluparan demà la primera de les sessions d'entrenament amb els seus nous pupils, centrada a convertir-se en una primera presa de contacte dels xavals tant amb la metodologia "One Team" com amb el gran protagonista de les sessions: el baló taronja. Els entrenadors encarregats de desenvolupar l'activitat seran José Casares, Paco Pardo i Juanjo Rojo, pertanyents a les categories inferiors del club.

 


Deu sessions, un objectiu

Este projecte "One Team V" té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des de demà 10 de novembre a la vesprada fins als primers dies del mes de febrer. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupen personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Van Rossom i Sikma, ambaixadors One Team

Dins del desenvolupament d'este projecte amb Caritas, està planificada per al mes de gener l'habitual visita dels Ambaixadors One Team per a participar durant una vesprada en una sessió d'entrenament amb els jóvens que atendran les sessions del programa. Per quarta temporada i implicat en este projecte des del principi, el segon capità Sam Van Rossom es manté com "One Team Ambassador". Repetix com el seu company de viatge l'ala-pívot Luke Sikma, que continuarà mantenint esta tasca de representar al València Basket dins del programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball.

TAGS: