Diot guia en una nit per al record (99-91)

13/11/2016

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov. El base francés Antoine Diot va encendre l'ofensiva taronja anotant o assistint a Kravtsov per al 2+1 davant un Baskonia que responia recolzant-se en els primers compassos en un Kim Tillie que va eixir com a titular. Un triple de Sastre va posar el 8-4 en el marcador però un inspirat Tillie i l'energia de Blazic van impedir que la renda cresquera i Larkin amb un triple va posar per primera vegada per davant a l'equip baskonista. Un alley-oop de Kravtsov que va fer sacsejar-se els fonaments de la Fonteta va igualar l’encontre i Rafa Martínez en transició va posar el 12-10 a tres minuts del final del primer quart. Un triple de Vives i una transició culminada per Oriola mantenien per damunt a l'equip taronja encara que Voigtmann i Hanga donaven la rèplica perquè s'arribara al final del primer acte amb 17-16.

Valencia Basket va eixir fort després de l'aturada amb una esmaixada després de rebot ofensiu de Will Thomas i un 2+1 de Fernando San Emeterio, que va complir esta nit 500 partits en la Liga Endesa (22-16 min.12). Larkin va tallar eixe parcial amb un triple però dos tirs lliures de San Emeterio i un triple després de robatori de Antoine Diot van portar a Sito Alonso a parar el partit amb 27-19. Però la defensa taronja seguia controlant el partit i no permetia anotar a l'equip baskonista fent créixer la renda local fins als tretze punts (32-19 min.18) amb un tir lliure de Kravtsov, una safata de fantasia de Diot i una altra del capità Rafa Martínez fins que Beaubois va trencar el parcial. El quadre basc va reaccionar anotant des del tir lliure amb Voigtmann i Hanga però Rafa Martínez amb una safata malgrat l'oposició de Beaubois mantenia els onze punts d'avantatge (36-25). La pressió alta de Baskonia va sorprendre en una ocasió a Valencia Basket però Diot va anotar des de la mitja distància. Una tècnica a la banqueta taronja va ser castigada per Baskonia amb cinc punts encara que un Diot encès va clavar el triple sobre la botzina per a manar el partit al descans amb 41-32.

Larkin va començar la segona meitat castigant a la defensa taronja amb quatre punts en el primer minut però San Emeterio i Sastre defensaven l'avantatge local. Tillie i Larkin van baixar l'avantatge taronja i la primera cistella de Bargnani va posar el 44-42. Kravtsov va tallar el parcial en contra amb una cistella baix l’anella i immediatament després va cometre la seua quarta falta personal. Joan Sastre va aparèixer en eixe moment per a traure faltes personals i anotar des del tir lliure per a donar un poc d'aire al Valencia Basket (49-43 min.25). El partit va entrar en una fase d'intercanvi de faltes personals amb millor encert des del tir lliure taronja que va trencar un triple de Hanga. La resposta taronja no es va fer esperar amb els joves Sastre, amb un triple, i Pierre Oriola, amb un 2+1, per a posar de nou la desena d'avantatge (57-47). Un triple de Hanga i una cistella després de rebot ofensiu de Voigtmann van baixar la renda a cinc però un brutal 2+0 amb esmaixada i dos tirs lliures d'Oriola van tallar la reacció baskonista (61-52 min.28). Blazic i Hanga van tornar a colpejar i van trobar la resposta d'un triple de Rafa Martínez. Diot va connectar amb Oriola i després es va inventar una safata a anella passada plena de classe per a deixar-ho en 68-58 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un duel de bases entre Larkin i Diot en el qual el base baskonista va assumir tot el protagonisme ofensiu dels seus per a baixar-ho a sis i Diot va clavar el triple per a tornar a posar el +9 (73-64). Una tècnica a Rafa Martínez tornava a ser castigada amb sis punts per Baskonia per a posar-se a tres. I un triple de Larkin en l'acció següent va empatar el partit a 73. Rafa Martínez va clavar el triple immediatament després i Diot va trobar a Kravtsov baix l’anella per a posar el 78-73. Rafa Martínez va clavar un altre triple sobre la botzina, Bargnani va cometre en atac la seua cinquena falta personal i Diot va anotar des de la mitja distància per a posar el 83-75 a quatre minuts i mig del final. Una bona defensa i dues cistelles de Sastre i Diot després, la renda era de deu amb poc més de tres minuts per jugar. Tillie va anotar el triple des de la cantonada però Diot controlava el partit al seu antull i anotava des de la personal. Larkin va anotar ràpid però Will Thomas va trobar un 2+1 per a posar de nou els deu d'avantatge. Baskonia anotava ràpid però Valencia Basket aconseguia traure personals i mantindre els deu d'avantatge en un partit que avançava molt molt a poc a poc. Larkin i Tillie ho van baixar a sis a un minut i mig del final però San Emeterio no va perdonar des de la personal i va anotar els dos tirs lliures. Vives va taponar a Blazic però en l'acció següent els àrbitres van xiular falta de Kravtsov en el rebot, encara que Blazic només va anotar un dels tirs. Diot li va traure la cinquena personal a Larkin i va posar de nou el +8 ficats ja en l'últim minut. L'intercanvi de tirs lliures final i una cistella sobre la botzina d'un incombustible Oriola van posar el 99-91 final.