Pas avant en equip per a iniciar el Top16 Eurocup (86-89)

04/01/2017

Valencia Basket obri el Top 16 de la 7DAYS Eurocup amb una treballada victòria en la pista del Cedevita Zagreb (86-89) en un encontre en el qual va sobreviure a l'exhibició de Ryan Boatright (37 punts, 11 assistències i 51 de valoració). Després de tres quarts d'alternançes en el marcador, l'equip valencià va començar l'últim quart amb un parcial de 0-13 que li va donar la renda suficient per a acabar portant-se el partit. Dubljevic amb 17 punts i Oriola amb 15 van ser els principals clients d'un Antoine Diot que va acabar el partit amb 11 assistències.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un ganxo i un triple del pivot montenegrí van posar un ràpid avantatge per a l'equip valencià, i encara que el conjunt croat feia mal aconseguint segones opcions, dos triples de Van Rossom i Rafa Martínez van posar el 6-11 després dels primers quatre minuts. Un nou triple de Rafa Martínez va posar sis a dalt a l'equip taronja, però James i un rebot ofensiu de Begic van acostar fins al 13-14 a l'equip local. La connexió entre Dubljevic i San Emeterio va mantindre per damunt al Valencia Basket, encara que la dupla d'exteriors americans del Cedevita li va donar la volta al marcador, recolzant-se especialment en un elèctric Boatright que amb tres accions encertant consecutivament va posar el 21-16. Cedevita va arribar a guanyar per set, encara que la defensa valenciana va millorar i Oriola amb dues cistelles consecutives va trencar el parcial en contra i una safata del propi Pierre després de la passada de Diot deixava el marcador en 23-22 al final del primer acte.

Will Thomas i Pierre Oriola van aprofitar els espais per a anotar des de la mitja distància i tornar a posar per damunt al conjunt valencià. Amb la segona unitat sobre el camp, Valencia Basket va tancar el seu cèrcol i va trobar un ganxo de Dubljevic, un triple de Sato i un espectacular alley-oop baixat per Sastre van posar per davant a l'equip taronja (26-33 min.14). Dos tirs lliures de Diot van augmentar el parcial a un 0-9 fins que la tornada al partit de Boatright va dinamitzar l'ofensiva croata. No obstant açò, un triple de Dubljevic va replicar al triple del base americà i dos tirs lliures de Sato van posar per primera vegada la desena d'avantatge (29-40 min.17). Un triple i una cistella en suspensió de James van acostar al Cedevita, Dubljevic va anotar els seus dos intents des de la personal, Boatright va replicar. Vives va anotar un triple, i Boatright va replicar amb un altre per a posar el 39-45 en arribar a l'intermedi.

Cedevita va eixir a la segona meitat recolzant-se en un Miro Bilan amb escàs protagonisme en la primera part pels seus problemes de faltes i li va donar la volta al marcador abans que Dubljevic li traguera la quarta personal a Bilan i anotara un ganxo per a trencar el parcial en contra. Un triple de Diot i una safata de San Emeterio van posar el 46-52, encara que James i Boatright van agafar el testimoni ofensiu de Bilan per a tornar a posar a un a l'equip local. San Emeterio va trobar a Sikma, però Babic va empatar el partit a 56 amb un triple. Begic va tornar a posar per damunt als seus, Valencia Basket tenia vertaderes dificultats per a anotar davant la zona croata i Boatright es va deslligar amb cinc punts seguits per a posar el 62-57. San Emeterio va aparèixer per a rescatar a l'equip amb un triple, un robatori i un tir lliure després de la falta. I un triple de Sato va tornar a posar per davant a l'equipe visitant, encara que un altre triple de Kruslin parava el marcador en 65-64 amb deu minuts per jugar.

Una cistella després de rebot ofensiu de Sato, un triple de Dubljevic i un ganxo de Thomas van donar un poc d'oxigen al Valencia Basket en els primers dos minuts del quart (65-71). Mrsic va parar el partit i va ficar d'una tacada en partit a Boatright, James i Bilan, encara que l'equip valencià va defensar el seu cèrcol en dues ocasions, la qual cosa van aprofitar Sato i Sastre per a anotar un triple cadascun des d'una cantonada diferent per al 65-77 a sis i mig per al final. Bilan va parar el parcial en 0-13 amb una cistella, però Diot va trobar a Thomas en transició per a mantindre els dotze d'avantatge al pas per l'equador de l'últim quart. Diot seguia trobant als interiors, en este cas a Oriola encara que Bilan va assumir el protagonisme ofensiu fins que Will Thomas li va traure la cinquena falta al pivot croat. Un triple de Kruslin va anotar un triple, però Sastre i Oriola treien faltes personals i anotaven des de la línia per a mantenir l'avantatge per sobre de la desena. Boatright va aconseguir una jugada de cinc punts per a acostar a sis als seus, però Diot va trobar de nou a Diot baix l’anella per a 79-87 a dos minuts per a acabar. Boatright es va desencadenar per a tractar d'acostar als seus, amb dos tirs lliures i un 2+1 posava el seu compte personal en 35 punts i col·locava el partit en 84-87 amb molt encara per jugar. Cedevita va recuperar la pilota però Kruslin va fallar el triple i en la següent acció Thomas va tocar la pilota prou per a acabar provocant la pèrdua de Begic. En l'atac valencià, San Emeterio va trobar a Sastre que va rebre falta personal i va anotar els dos tirs lliures per al 84-89 a 23 segons. Boatright es va traure del barret un 2+0, però Cedevita va controlar el rebot amb tres d'avantatge per a Valencia Basket i 12 segons per jugar. El base nord-americà va arribar a tindre el tir de tres per a manar el partit a la pròrroga, però el tir no va entrar i el temps de partit es va esgotar mentre es lluitava el rebot d'eixe tir. Al final, Valencia Basket va obrir el Top 16 amb una importantíssima victòria fora de casa per 86-89.