Perfecte tancament al Top 16 a Berlín (73-99)

08/02/2017

Valencia Basket va tancar amb ple de victòries el Top16 de la 7DAYS Eurocup en imposar-se en la pista de l'ALBA Berlín per un resultat de 73-99. L'equip taronja es va fer amb el partit en el segon quart i ho va trencar per complet amb un parcial de 0-14 a l'eixida del descans amb protagonisme principal de Sastre i Van Rossom (17 punts per al belga amb 7/7 en tirs de camp). Dubljevic amb 16 punts i 8 rebots i Slava Kravtsov amb 18 punts sense errades en el tir de dos, també van destacar en l'equip valencià. València Basket jugarà en quarts de final d'esta competició contra el Khimki Moscow Region, amb el primer partit programat en la Fonteta per al dimarts 28 de febrer. Amb este triomf, a més, l'equip taronja es va assegurar la primera plaça del rànquing del Top16 i tindrà el factor pista a favor en totes les eliminatòries que dispute.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Van Rossom i Dubljevic van anotar les primeres cistelles del Valencia Basket, encara que Kikanovic i els triples de Miller i Akpinar van donar els primers avantatges al quadre local. L'encert exterior de Milosavljevic i English va posar sis a dalt a un equip alemany que va anotar sense fallada els seus quatre primers triples, encara que la presència i el físic baix l’anella de Kravtsov, amb cinc punts seguits i una cistella de Diot retallaven el desavantatge. I després d'un tir lliure de Sato que empatava el partit a 16, un 2+1 de Kravtsov col·locava per damunt al Valencia Basket amb un parcial de 0-9 que va tallar Carl English. El pivot ucraïnés de Valencia Basket seguia fent mal amb les segones opcions o esmaxant en transició (12 punts en el primer quart) però un triple de English deixava el marcador en 21-23 al final del primer acte.

Giffey i Atsur seguien anotant des de l'exterior davant un Valencia Basket sense encert en el tir obert però que va trobar una mina amb Kravtsov en la pintura que es va anar al banc en l'inici del segon quart amb un immaculat 6/6 en la seua targeta de tir. Els dos primers triples taronja, tots dos obra de Sastre, van portar a l'ALBA a parar el partit amb 26-31 a sis minuts del descans. Dubljevic, amb un triple des de la cantonada o anotant a taula baix l’anella, mantenia l'avantatge taronja en sis punts malgrat els punts de Giffey o Kikanovic. I Oriola anotant en transició i Vives amb un triple col·locaven per primera vegada la renda visitant per damunt de la desena (30-41 min.17). Valencia Basket seguia recolzant-se en el seu cinc, en este cas Bojan Dubljevic, per a anotar o generar segones opcions que aprofitava Rafa Martínez des del tir lliure per a posar 14 a dalt a Valencia Basket abans que dues cistelles de Kikanovic manaren el partit al descans amb 37-47 en el lluminós del Mercedes Benz Arena.

Sam Van Rossom i Joan Sastre després de una pilota furtada van anotar els primers punts de la segona meitat que va començar amb un parcial de 0-10 després de dos triples seguits del belga i l'escorta balear que van posar el 37-57 després de només tres minuts de tercer quart. Van Rossom des de la mitja distància i Kravtsov aixafant el cèrcol van ampliar l'avantatge fins a el +24 (37-61 min.24) davant un ALBA que va tardar quasi cinc minuts a anotar els seus primers punts de la segona meitat, obra de Kikanovic. Bojan Dubljevic seguia fent mal tant baix l’anella com encertant en el triple davant un rival amb problemes per a anotar davant la defensa valenciana i un triple de Rafa Martínez tornava a fixar una màxima renda amb el 43-69. Miller i English van activar un poc l'ofensiva alemanya i es va arribar amb un marcador de 47-69 amb deu minuts per jugar.

Antoine Diot i Carl English (nou punts seguits) van entrar en un duel anotador en l'inici de l'últim quart, al que es van unir Rafa Martínez amb un triple i Bojan Dubljevic amb una safata per al 56-80. L'equip berlinés, el millor de la 7DAYS Eurocup en l'encert en el tir de tres punts, sí va trobar en este moment l'eficàcia en el tir però els punts en transició o des del triple d'Oriola o amb Kravtsov esclafant l’anella mantenia l'avantatge per sobre de la vintena de punts. L'equip taronja va donar una nova estirada de la mà de Sato i Van Rossom amb sengles triples i un Oriola carregat d'energia per a posar-se amb +29 (65-94), encara que el partit acabaria amb un resultat final de 73-99.